Un uscator de rufe este cel putin la fel de important precum o masina de spalat rufe, iar piata nu duce lipsa de oferte cat timp cererea este din ce in ce mai mare. Un astfel de aparat va poate simplifica efortul si chiar va poate proteja casa impotriva umditatii crescute din cauza faptului ca, de cele mai multe ori, nu avem spatiu special pentru a intinde rufele proaspat spalate. Este, din pacate, o problema cu care cei mai multi romani se confrunta, de aceea, este foarte important sa alegem produsul potrivit, care sa usuce eficient hainele si sa fie in concordanta cu nevoile noastre. De aceea, pentru a alege un uscator de rufe bun si eficient trebuie sa luati in considerare anumite aspecte, iar in continuare va vom prezenta ceea ce ar trebui sa stiti despre un astfel de aparat si cum trebuie el ales, efectiv.
Capacitatea uscatorului constituie primul indicator care va poate conduce catre modelul potrivit. Este o valoare subiectiva, ce depinde exlcusiv de numarul membrilor familiei. Pentru a ne fi mai usor, ne putem raporta si la capacitatea masinii de spalat rufe, pe care, probabil, o aveti deja. La ora actuala, pe piata, exista modele care au capacitati cuprinse intre 5 kg si 10 kg. In general, familiie cu 3-4 membri pot opta pentru modele cu capacitati de aproximativ 7 kg, insa cele mai numeroase familii vor trebui sa se orienteze catre modele cu capacitate de minim 8 kg. Este extrem de important de mentionat faptul ca, asemenea masinilor de rufe, fiecare program permite incarcarea unei anumite cantitati de rufe, unele programe permitand incarcarea uscatorului de maxim, in timp ce altele permit o sarcina mai mica.
Eficienta energetica reprezinta cel de-al doilea pas in determinarea uscatorului potrivit. In mod evident, ne nedorim un aparat cat mai economic, ce nu ne va incarca inutil factura. In prezent, exista urmatoarele clase de eficienta energetica pentru uscatoare: C, B, A, A+, A++,A+++. Clasa C presupune cel mai mare consum, in timp ce clasa A+++ este clasa ce indica cel mai mic consum. Recomandat ar fi sa alegeti modele incadrate in clasele superioare, adica A+, A++ sau A+++.
Programele si functiile pot varia de la un model la altul, de la un brand la altul, insa, in general, acestea sunt destul de diversificate pentru a acoperi o gama cat mai variata de nevoi. Programele sunt gandite in asa fel incat sa vizeze atat gradul de umiditate, cat si tipul tesaturii. Exista programe cu uscare intensiva, potrivita pentru a depozita hainele direct in dulap sau partiala, hainele ramanand umede pentru a facilita calcarea lor. In plus, ar fi util ca masina sa beneficieze de program cu temporizare ce permite selectarea timpului, program pentru reimprospatarea hainelor cu abur, dar si program pentru articole delicate. Cele mai des intalnite programe raman cel de uscare bumbac, uscare sintetice, uscare keans sau uscare haine sport. Daca aveti copii mici, trebuie sa aveti in vedere si existenta unui program special pentru hainele lor. Este absolut necesar ca de fiecare data sa selectati programul corect, pentru a preveni degradarea hainelor. In plus, ca si functii auxiliare, recomandam ca uscatorul sa aiba functia anti-sifonare ce ajuta la reducerea cutelor de pe haine, precum si functia de programare intarziata ce permite amanarea orei de incepere a programului. Iar pentru cei mai pretentiosi si pasionati de tehnologie, recomand alegerea unui uscator ce are posibilitatea de a se conecta la Wi-fi, putand fi controlat de pe telefonul mobil.
Senzorii sunt cei care joaca unul dintre cele mai important roluri in buna functionare a uscatorului. Ne referim atat la senzorii de incarcare ce ne atentioneaza atunci cand sarcina maxima admisa este depasita, cat si senzorul de umitate ce are capacitatea de a detecta in timp real nivelul de umiditate din haine, oprind procesul de uscare la momentul potrivit. Astfel, hainele vor fi protejate impotriva uscarii excesive care in timp ar conduce la degradarea acestora.
Nivelul de zgomot poate fi, deopotriva, un factor foarte important pentru cei mai sensibili sau, cu atat mai mult, daca aparatul va fi amplasat in apropierea dormitorului. Asadar, optati pentru un uscator care sa aiba un nivel de zgomot ma mic de 70 dB, iar in acest sens, veti avea de unde alegere, fiindca exista foarte multe care obtin un nivel de zgomot mai mic.
Garantia uscatorului porneste de la 24 de luni, iar in functie de brand si model, poate ajunge si la 5 ani, reprezentand un avantaj foarte important de care trebuie sa tineti cont.
Asadar, analizand in detaliu aceste aspecte si raportandu-va la nevoile pe care le aveti, puteti cu foarte mare usurinta sa determinati modelul sau modelele potrivite nevoilor voastre. In acelasi timp, site-ul www.uscatoarederufe.ro vine in ajutorul vostru si va ofera review-uri bine documentate si deliate astfel ca puteti gasi informatiile necesare despre orice model de care sunteti interesati indiferent de brand.