Cum se transporta in siguranta utilajele grele

Piese utilaje grele

Un proiect nou in domeniul constructiilor aduce cu sine multe probleme. Unele apar pe neasteptate si sunt mai greu de gestionat. Din fericire, altele pot fi planuite in detaliu inca de la inceput si taiate de pe lista problemelor.

Nimeni nu zice ca transportul echipamentelor este o treaba usoara. Pana la urma vorbim de utilaje masive care trebuie incarcate, transportate si apoi descarcate in siguranta. Insa, daca cititi acest articol veti afla cum trebuie sa va pregatiti pentru a nu avea surprize neplacute.

Pregatirea transportului

Inainte de a apela la serviciile unei companii de transport este foarte important sa aveti toate datele la indemana. Consultati manualul echipamentului pentru detalii referitoare la regulile de urmat in timpul transportului.

Trebuie sa stiti care sunt greutatea si dimensiunile utilajului, care sunt partile care necesita protectie suplimentara, ce piese ar trebui desfacute si transportate separat, etc. In functie de aceste amanunte veti alege si modul de transport: tractare sau remorcare.

Daca alegeti sa demontati echipamentul si sa il reasamblati odata ajuns la destinatie, transportul va fi mai usor de realizat. De asemenea, costurile aferente vor fi mai mici, putand fi utilizata de exemplu o remorca cu platforma normala, in locul uneia specializate.

Verificarea traseului si a vremii

Chiar daca firma transportatoare se ocupa de toate aspectele, este bine sa faceti chiar dvs. o verificare a traseului. Astfel, va asigurati ca echipamentul va ajunge la destinatie exact atunci cand aveti nevoie.

Traseul poate include poduri sau linii electrice pe sub care echipamentul incarcat pe remorca nu poate trece, din cauza inaltimii. In aceasta situatie poate fi nevoie sa alegeti o alta ruta.

Nici conditiile meteorologice nu trebuie trecute cu vederea. In anumite cazuri poate fi necesar sa asigurati echipamentul prin legarea in mai multe puncte. In plus, daca afara ploua sau ninge este indicat sa acoperiti utilajul pentru a-l proteja.

Securizarea echipamentul

Siguranta este cel mai important aspect cand vine vorba de transportul utilajului. Daca nu acordati atentie acestui pas, echipamentul poate fi deteriorat sau poate chiar rani alte persoane.

Pentru a evita astfel de incidente, trebuie sa va asigurati ca lanturile sunt suficient de stranse astfel incat utilajul sa nu se miste in timpul transportului. De asemenea, echipamentul trebuie legat in punctele adecvate, acestea fiind in general semnalizate corespunzator.

Sfaturi la descarcare

Atunci cand echipamentul soseste la destinatie este bine sa aveti pregatita o zona de descarcare. Pentru ca totul sa decurga fara probleme este recomandat sa alegeti un teren de descarcare uniform, pe care l-ati curatat de materiale si resturi inainte de sosirea transportului.

Asigurati-va ca echipamentul este in stare buna inainte de a-l da jos de pe rampa. Apoi, desfaceti cu atentie lanturile cu care a fost prins utilajul, pentru a evita ruperea neasteptata a acestora.

In loc de concluzie

Transportul unui utilaj greu este cu adevarat dificil, insa se poate realiza in siguranta cu putina documentare si planificare. Daca aveti nevoie de mai multe informatii, gasiti pe site-ul https://rku.ro/. Tot aici va asteapta o gama variata de piese de schimb originale pentru echipamente grele, la preturi de producator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image