Totul despre artroză

Majoritatea oamenilor notează deteriorarea sănătății lor în perioada demi-sezon. În special, pacienții se plâng de ronțăit și durere la nivelul articulațiilor, provocate de schimbările vremii. În prezent, artroza este cea mai frecventă cauză a vizitelor la medici. Să luăm în considerare cele mai frecvente cauze ale artrozei, metodele de prevenire și terapia modernă a bolii.

Cursul bolii

Osteoartrita, anume așa sună corect denumirea bolii, este o afecțiune care afectează de la 10 până la 15% din întreaga populație a planetei și odată cu vârsta riscul de artroză doar crește. De regulă, primele simptome ale osteoartritei se găsesc la pacienții la 30-40 de ani, după 50 de ani mai mult de 27% dintre persoane suferă de osteoartrită, peste 60 de ani — aproape toată lumea. Anume de aceea este extrem de important să recunoaștem primele simptome ale bolii:

  • rigiditatea mișcărilor dimineața;
  • greutate în extremități spre seară;
  • ronțăit nesemnificativ în articulații;
  • impulsuri de durere de diferită intensitate în interiorul genunchilor și picioarelor.

 Artroza se dezvoltă foarte încet și la început imperceptibil. Inițial, articulațiile sănătoase au o suprafață absolut netedă și sunt generos învăluite în lichid sinovial, care joacă rolul de lubrifiant. Odată cu vârsta, cantitatea de lichid scade, iar suprafața articulației devine eterogenă din cauza frecării mecanice. În astfel de momente apar dureri și crize.

Grupul de risc

Experții spun că absolut toți oamenii sunt susceptibili la boli articulare și în momentul îmbătrânirii biologice, aproape toată lumea nu va putea evita durerea și criza. Dar există grupuri de persoane care sunt deosebit de sensibile la modificări degenerative. Acestea includ cele ale căror activități sunt asociate cu efort fizic constant:

  • încărcători/descărcători;
  • terapeuții de masaj;
  • sportivii.

 Uneori apar schimbări negative din contrariul – cu un stil de viață sedentar. La vârsta mijlocie, prezența excesului de greutate duce adesea la artroză. Obezitatea corpului crește sarcina asupra oaselor și articulațiilor, ceea ce duce la dezvoltarea osteoartritei.

Prevenirea artrozei 

Încercați să rămâneți la mijlocul de aur în activități: trebuie să vă faceți sport în mod regulat, dar încercați să nu vă supraîncărcați corpul. Gimnastica specială va fi, de asemenea, de mare folos:

  • strângeți puternic și desfaceți pumnii timp de 5 minute, ținând fiecare poziție a mâinii până la 5 secunde;
  • încercați să ajungeți la baza palmei cu degetele strânse împreună. Întindeți-vă înainte, dar astfel încât să nu apară durere;
  • deschizând palma, îndoiți degetul mare astfel încât vârful să atingă baza degetului mic. Apoi îndreptați-l, repetați exercițiul de 7-8 ori cu fiecare mână.

 O astfel de activitate fizică va ajuta la îmbunătățirea alimentării cu sânge a mușchilor și țesuturilor din jurul articulației, va furniza oxigen cartilajului și va restabili procesele metabolice. Mulți experți în sezonul rece recomandă, de asemenea, să luați periodic băi de sare sau să faceți un curs de împachetări cu noroi.

Meniu pentru articulații sănătoase

 Pentru a echilibra dieta în funcție de nevoile articulațiilor, în primul rând trebuie să adăugați acizi grași polinesaturați, care sunt conținute în:

  • somon;
  • alți pești marini, cum ar fi heringul și macrou;
  • ulei de in.

 Este important să începeți sinteza acidului hialuronic în organism, în aceste scopuri sunt necesare antioxidanți, dintre care există multe, de exemplu, în kiwi. Fulgii de ovăz, datorită ionilor de mangan din compoziție, va ajuta la reglarea enzimelor osoase și cartilaginoase.

Calciul poate întări sistemul musculo-scheletic.  Prin urmare, cu oase fragile și articulații slabe, merită să beți lapte în mod regulat. O astfel de dietă va ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei și artritei și va fi, de asemenea, o bună prevenire a acestor boli.

Arthro Lab: suport suplimentar pentru sănătatea articulațiilor

 Produsul Arthro Lab a fost dezvoltat pentru terapia sigură al bolilor articulare bazat pe ingrediente naturale, eficiente:

 

  • Sulfat de glucozamină – restabilește structura cartilajului articular;
  • Condroitin sulfat – îmbunătățește metabolismul fosfor-calciu în țesutul cartilajului;
  • Metilsulfonilmetan – acțiune antiinflamatoare;
  • Extract de crețușcă (Filipendula ulmaria) – este utilizat pentru reumatismul articulațiilor;
  • Vitamina C – activează sinteza colagenului;
  • Acidul hialuronic – face parte din lichidul sinovial al cartilajului;
  • Manganul – o parte integrantă a glucozaminei, necesară pentru prevenirea artritei.

 Un concentrat unic în monodoze – o formulă biologic activă menită să restabilească articulațiile și să scape de durere. De asemenea, produsul contribuie la normalizarea fluidului sinovial în cartilaj, are un efect antiinflamator, are proprietăți chondroprotectoare și ameliorează sindromul de durere. Monodozele declanșează regenerarea țesuturilor deteriorate și stimulează producția naturală de colagen.

Nu fiți indiferenți față de propria sănătate, asigurați-vă o bătrânețe activă, fără durere, cu Arthro Lab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image