Sfaturi pentru alegerea unei masini de tocat. Ghid Complet de cumparare.

Masina de tocat carne face parte din seria electrocasnice menite sa usureze munca gospodinele si sa optimizeze procesul culinar. Sarcina principala a unui astfel de aparat se refera la procesarea carnii, iar ca functii auxiliare, acesta poate prelucra si fructe sau legume, poate ajuta la umplerea carnatilor de casa si asa mai departe. Functiile difera de la un model la altul, iar in prezent, cele mai cautate masini sunt modelele electrice, astfel ca cele manuale au devenit deja istorie, cele din urma fiind folosite de bunicile noastre in trecut. Tehnologia avanseaza in orice domeniu, de aceea, este un avantaj pentru noi sa putem profita de produse performante care ne vor simplifica munca si ne vor ajuta sa economisim timp, pe care il vom putea doza ulterior intr-o maniera mai placuta si, de ce nu, chiar mai constructiva.
Alegerea unei masini de tocat nu este neaparat o alegere simpla. Piata nu duce lipsa de oferte, de aceea, trebuie sa cercetati cu rigurozitate fiecare model pe care il considerati potrivit, insa, ideal ar fi ca mai intai de toate sa va puteti face o lista a nevoilor pentru a va putea da seama ceea ce vi se potriveste exact.

Un prim aspect de care este esential sa tineti cont in alegerea masinii de tocat potrivite se refera la puterea motorului. Aceasta poate fi de trei feluri: mica care va atinge cel mult 1000 W, medie cuprinsa intre 1000-1500 W sau mare care depaseste 1500 W. Prima categorie si, bineintele, cea mai ieftina as vedea potrivita exclusiv persoanelor incepatoare in ale gatitului, care gatesc foarte rar si nu au nevoie de un aparat prea performant. Puterea masinii determina in mod direct performantele obtinute, de aceea, trebuie sa ii acordati o importanta majora. In mod evident, puterea motorului are legatura cu consumul inregistrat de aparat. Insa, trebuie sa aveti in vedere – cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat aparatul isi va termina treaba mai rapid, astfel ca o putere mare nu inseamna neaparat si un consum pe masura. In plus, veti adapta viteza de operare in functie de continutul pe care il aveti, iar aceasta poate grabi intreg procesul.

Capacitatea de tocat constituie un alt factor determinant in alegerea produsului potrivit. Si in acest caz, discutam despre trei categorii importante: masini cu capacitate mica pana in 1.5 kg/min, capacitate medie intre 1.5-2 kg/min si capaciitate mare care depaseste 2 kg/min. In general, cele mai eficiente masini reusesc sa proceseze o cantitate de minim 1.5 kg intr-un singur minut. O alta recomandare importanta a fi necesitatea existentei a minim doua trepte de viteza in cazul in care optati pentru o masina cu capacitatea mare de tocare.

Pe partea de functii primordial, masina trebuie sa se descurce impecabil atunci cand vine vorba de maruntirea carnii de orice fel. De asemenea, este esential sa permita modificarea vitezei de rulare, precum este important sa dispuna si de functia reverse. Functia reverse este absolut necesara in momentul in care apar blocaje. Nu este imposibila aparitia unei astfel de situatii, mai ales in cazul testurilor dure, de aceea functia va permite derularea in sens invers, in acest fel reusind sa deblocheze aparatul.

Functiile existente sunt in legatura directa cu accesoriile din dotare, transformand masina, practic, intr-un aparat multifunctional. Orice astfel de aparat ar trebui sa dispuna de cel putin trei site pentru o maruntire fina, medie sau grosiera. De asemenea, printre accesoriile din dotare s-ar mai putea numara cel pentru umplerea carnatilor, accesoriile pentru prelucrarea fructelor si legumelor, pentru prepararea sucului de rosii, cutitul pentru maruntirea biscuitilor si asa mai departe. Acest aspect variaza de la o persoana la alta, in functie de necesitati si preferinte. Insa, este foarte important sa avem in vedere printre accesorii existenta accesoriului de impingere care ofera siguranta in utilizare. In plus, pentru o buna rezistenta in timp si rezultate constante, elemente precum cutitul, capetele, razatoarele sa fie realizate din otel inoxidabil. Mai mult decat atat, inoxul este cel care asigura si o functionare mai igienica, iar partea si mai interesanta este ca respectivele accesorii pot fi introduse si in masina de vase.

Un ultim aspect ce trebuie avut in vedere si care prezinta o importanta la fel de mare este durabilitatea si siguranta aparatului. Acesta trebuie sa aiba o structura solida si rezistenta, dar si un bun echilibru in timpul functionarii. Nu trebuie sa lipseasca functia de blocare ce previne demontarea involuntara in timpul functionarii. De asemenea, piciorusele anti-alunecare contribuie la functionarea sigura a aparatului. In plus, pentru o durata de utilizare cat mai mare, ideal ar fi ca paaratul sa aiba carcasa din metal sau cel putin finisaje din inox.

Gaseste o masina de tocat potrivita accesand site-ul masinitocat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CAPTCHA ImageChange Image