Sampoanele antimatreata – cum le folosim si cum functioneaza?

Cel mai bun sampon anti-matreata

Matreata creeaza un real disconfort si pune persoana in cauza intr-o situatie cu totul incomoda. Aceasta este cauzata de celulele moarte de la nivelul scalpului, iar sondajele indica un procent de aproximaitv 50% dintre oameni care se confrunta cu aceasta problema. Cea mai eficienta solutie pentru a combate matreata este aceea de a utiliza cel mai bun sampon anti-matreata, care elimina inclusiv iritatia si va scapa de orice problema.

Cum functioneaza un sampon anti-matreata? Sampoanele anti-mateata pot contine ingrediente precum ketoconazol, sulfura de seleniu, piritiona de zinc, gudron de carbune si acid salicilic care ucid ciuperca Malassezia. Exita o multime de variante de sampoane anti-matreata pe piata, insa care sunt cele mai bune?

Sampoanele anti-matreata functioneaza prin distrugerea ciupercii care provoaca matreata. Acestea contin de obicei ingrediente precum ketoconazol, sulfura de seleniu sau piritiona de zinc, care sunt toti agenti antifungici. Aceste ingrediente functioneaza pentru a ucide ciuperca si a impiedica revenirea acesteia.

Ketoconazol – functioneaza prin incetinirea dezvoltarii ciupercii Malassezia, despre care se stie ca provoaca matreata. Desi sampoanele care contin acest ingredient sunt disponibile in comert, sunt destul de puternice si de obicei sunt potrivite pentru persoanele cu infectii fungice severe.

Sulfura de seleniu – vizeaza in mod specific Malassezia prin incetinirea productiei de sebum si uscarea scalpului.

Piritiona de zinc – functioneaza prin inhibarea cresterii ciupercii si, de asemenea, prin mentinerea scalpului curat si fara uleiuri.

Acid salicilic – este un agent keratolitic (peeling). Aceasta inseamna ca ajuta la inmuierea si eliminarea celulelor moarte ale pielii de pe scalp. Se crede ca functioneaza ajutand la dizolvarea „cleiului” care tine impreuna celulele moarte ale pielii. Aceasta actiune poate ajuta la slabirea si eliminarea celulelor de la suprafata scalpului.

Gudron de carbune – functioneaza prin reducerea cantitatii celulelor moarte, ameliorand astfel matreata. Prin reducerea scuamelor, gudronul de carbune poate ajuta, de asemenea, la combaterea dezvoltarii ciupercii la nivelul pielii,

Cea mai eficienta modalitate de a aplica samponul anti-matreata pe scalp este sa-l masezi bine cu degetele; astfel incat intra in contact cu intregul scalp.

De obicei, samponul anti-matreata trebuie lasat timp de cateva minute (de obicei 2-3 minute) inainte ca ingredientul sau activ sa fie eliberat si sa intre in contact cu pielea. Bineinteles verificati si urmati indicatiile oferite de producator cu referire la durata de actionare.

Dupa aplicare, clatiti bine parul pentru a elimina complet spuma de pe scalp, dar si din par. Dupa spalarea cu sampon antimatreata, puteti folosi un balsam sau o masca hidratanta pe care o veti aplica exclusiv pe lungimea firului de par, cat mai departe de radacina. Initial, utilizati exclusiv samponul anti-matreata pentru a combate problema. Dupa aceea, il puteti alterna cu samponul obisnuit, doar pentru mentinerea rezultatelor. Dupa ce va clatiti parul, frecati usor parul cu prosopul peste tot si lasati-l sa se usuce la aer in mod natural.

Exista si cateva greseli frecventa in utilizarea samponului anti-matreata. De pilda, mult persoane au tendinta sa aplice prea mult sampon crezand ca mai mult inseamna mai bine. Nimic mai fals! Este important sa aplicati oc antitate potrivita de produs pentru a scapa de matreata, insa nici folosirea in exces nu este benfica. Scalpul poate deveni iritat si uscat. Este important sa aplicati o cantitate moderata pe care sa o masati foarte bine pe intreg scalpul, prin miscare circulare, delicate.

O alta greseala frecventa este aceea a utilizarii apei fierbinti. Apa fierbinte poate elimina uleiurile naturale de pe scalp, insa acest lucru conduce la agravarea matretii. In schimb, puteti folosi apa rece caci inchide foliculii parului si ai pielii, fiind o modalitate excelenta de a tine la distanta murdaria si alte substante. Ajuta, deopotriva, si la prevenirea matretii si a altor efecte negative.

Aplicarea samponului inainte de a uda foarte bine parul este o alta greseala. Udati-va inainte foarte bine parul. Sampoanele sunt lichide vascoase si se vor lipi de par daca nu udati in prealabil. In plus, pe parul ud produsul se va distribui mult mai bine pe scalp.

Mai multe informatii utile, dar si recomandari de sampoane bune cu eficienta dovedita puteti gasi pe www.parericosmetice.ro/cel-mai-bun-sampon-antimatreata/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image