Saltea cu arcuri sau Saltea cu spuma : Care sunt diferentele si ce alegem?

Cea mai buna saltea de pat

Probabil ca fiecare dintre noi ne-am confruntat cu nedumerirea de a alege cea mai buna saltea pentru  nevoile noastre si ne-a fost cel mai dificil sa ne decidem daca achizitionam o varianta cu arcuri sau una cu spuma. In mod clar, trebuie sa stabilesti in primul rand bugetul pe care il acorzi achizitionarii unei saltele. De asemenea, trebuie sa ai in vedere si dimensiunile patuilui pentru a coincide cu cele ale saltelei.

Poate ca bugetul si dimensiunile saltelei sunt cele mai usoare decizii pe care le poti lua in achizitionarea unei saltele. Insa, partea mai dificila soseste in momentul in care trebuie sa alegi ce tip de saltea ti se potriveste cel mai bine. Principalele doua tipuri dintre cele mai bune saltele care sunt cele mai cautate sunt saltelele cu arcuri si saltelele cu spuma. Sigur ca mai exista si alte variante relativ nou aparute, insa majoritatea cumparatorilor se concentreaza asupra acestor doua modele.

Saltelele cu arcuri constituie una dintre cele mai populare variante, existand pe piata inca din perioada revolutiei industriale. In mod evident, de-a lungul timpului tehnologia evoluat, astfel ca actualmente regasim variante de saltele cu tot felul de arcuri, prevazute cu straturi superioare diverse, mult mai rezistente si confortabile decat erau in trecut.

Printre cele mai folosite tipuri de arcuri sunt cele Bonell si Pocket.

Arcurile tip Bonell prezinta o forma de clepsidra, fiind realizate dintr-o sarma subtire. Acest tip de arcuri asigura saltelei o suprafata ferma, dar si o durata de viata mai mare, fiind disponibile la un pret accesibil.

Arcurile Pocket sunt mai mici decat arcurile LFK, fiecare arc fiind inserat intr-o mica husa textila care impiedica ruperea sau uzarea arcului, reducand si zgomotele facute in timpul miscarii. Fiindca dispune de mai multe puncte de sprijin, salteaua realizata din acest tip de arcuri se pliaza mai bine pe formele corpului oferind o sustinere optima.

Printre principalele avantaje ale saltelelor cu arcuri se numara buna durabilitate in timp, putand fi intoarse fara probleme de o parte pe alta. De asemenea, au un pret accesibil, putand fi o varianta convenabila si pentru cei cu un buget mai mic. De regula, dupa ce achizitionezi o saltea cu arcuri, nu mai trebuie sa astepti cateva zile pentru ca salteaua sa revina la forma initiala, putand fi folosita inca din prima zi. In plus, datorita fermitatii ridicate poate fi folosita si de catre persoane cu greutati mai mari, insa in acest sens, trebuie urmarit pentru fiecare model greutatea maxima recomandata.

Calitatea saltelelor cu arcuri variaza, bineinteles, de la un model la altul in functie de numarul si tipul arcurilor din care acestea sunt formate, dar si in functie de husa unde sunt asezate arcurile. Totodata, confortul poate creste considerabil daca peste saltea este amplasata o saltea superioara realizata din spuma. Calitatea sistemelor de arcuri depinde si de constructia acestora, dimensiunea lor, in speta, diametrul si grosimea filamentului.

Cu cat numarul de arcuri pe metrul patrat este mai mare, cu atat salteaua reuseste sa sustina mai bine corpul si ofera un confort ridicat. Varietatea este un alt aspect cheie al saltelelor cu arcuri, arcurile putand fi regasite in densitati diferite, precum si tipul materialului amplasat in partea superioara a saltelei. Totodata, specialistii recomanda intoarcerea saltelei de pe o parte pe alta aproximativ de 3-4 ori pe an.

Saltelele din spuma sunt rezultatul cercetarilor organizatiei NASA, initial, fiind proiectate pentru protejarea astronautilor impotriva presiunii. Imediat ce au inceput sa fie produse in masa pentru publicul larg, saltelele s-au bucurat de o foarte mare popularitate, fiind considerate superioare din punct de vedere tehnologic spre deosebire de saltelele cu arcuri.

Aceasta varianta de saltele pot contine diverse tipuri de spuma: spuma poliuretanica, spuma foarte elastica, spuma cu memorie si latex.

Spuma poliuretanica reprezinta cea mai populara varianta, fiind disponibila in mai multe grade de fermitate si densitate.

Spuma foarte elastica este, de fapt, tot o spuma poliuretanica, insa cu o greutate si elasticitate mai mare. Saltelele de acest tip au o durata de viata mai mare.

Spuna cu memorie reprezinta un produs de inalta calitate ce se poate adapta conturului natural al corpului, prevenind problemele de circulatie si durerile musculare si articulare.

Latexul este un material ce permite aerului sa patrunda foarte bine in interior, fiind o optiune excelenta pentru cei care transpira excesiv.

Saltelele realizate din spuma vin la pachet cu mai multe avantaje precum sustinere optima a corpului si preluarea formelor acestuia pentru a distribui in mod egal greutatea pe suprafata sa. De asemenea, propagarea miscarilor partenerului in timpul somnului sunt mult mai reduse, iar pentru cei care sufera si de alergii la diversi acarieni, vestea buna este ca acestia nu pot patrunde in nucleul de spuma, astfel ca salteaua cu spuma reprezinta o varianta mult mai igienica. In plus, se intretine usor doar aspirand-o periodic, iar daca are si husa detasabila, o puteti igieniza fara probleme in masina de spalat rufe.

O saltea prevazuta cu spuma poate contine mai multe straturi de spuma cu densitati si calitati diferite. Exista o mare varietate si in acest sens, punand la dispozitie implicit si nivele de fermitati diferite.

Calitatea spumei este masurata in kilograme pe metrul cub, iar cu cat salteaua contine mai multa spuma, cu atat calitatea si durabilitatea acesteia cresc.

In general, spuma contine celule, iar celulele la randul lor aer. Cantitatea de aer din spuma variaza in functie de calitatea saltelei. In mod evident, tipurile de spuma mai ieftine contin o cantitate mai mare de aer, iar o saltea cu cantitate prea mare de aer este mai moale, iar durabilitatea sa scade.

In ceea ce priveste saltelele cu spuma, se recomanda intoarcerea acestora o data la sase luni de pe o parte pe alta.

Asadar, dupa ce v-ati lamurit ce presupune fiecare tip de saltea in parte, puteti lua decizia corecta. Fiecare presupune avantaje si dezavantaje, insa acestea au proportii diferite, in functie de nevoile si preferintele voastre. Pentru a afla mai multe informatii utile despre saltele ori despre un anumit model, precum si cele mai bune recomandari ale anului, nu ezitati sa accesati oricand https://www.salteaua.ro/, locul unde veti gasi cele mai importante informatii din acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image