Poate o saltea ortopedica sa creeze dureri de spate?

Cea mai buna saltea ortopedica

Poate nu va vine sa credeti, insa o intrebare frecvent intalnita suna in felul urmator: poate o saltea ortopedica sa provoace dureri de spate? Cu toate ca o saltea ortopedica este conceputa tocmai pentru a combate durerile de spate si problemele coloanei vertebrale, in general, exista situatii in care utilizatorul resimte disconfort, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. La baza, saltelele ortopedice sunt gandite si proiectate pentru a alinia corect coloana vertebrala, insa daca resimtiti contrariul, inseamna ca exista o problema. Astfel, in continuarea acestui  material va vom prezenta situatiile in care saltelele ortopedice va pot crea dureri de spate si cum le puteti preveni.

Ca regula generala, saltelele ortopedice bune reduc durerile de spate, nu le provoaca. Cu toate acestea, exista pe piata saltele etichetate ca fiind ortopedice, iar ele de fapt, nu sunt ortopedice. Aceasta etichetare gresita este o cauza frecventa care poate conduce la agravarea simptomelor durerii de la nivelul spatelui.

Salteaua ortopedica este un model conceput pentru a sustine coloana vertebrala in alinierea sa naturala. Cu toate acestea, daca salteaua este prea moale si nu va oferi un sprijin optim, poate determina sau agrava durerile de spate. Dar si o saltea prea ferma poate crea disconfort intrucat exercita presiune asupra articulatiilor. In principiu, cea mai buna saltea ortopedica este aceea cu fermitate medie-mare, care sustine bine corpul, dar nu creeaza presiune.

Atunci cand alegeti o cea mai buna saltea ortopedica este important sa va documentati foarte bine si sa va asigurati ca salteaua ofera, intr-adevar, proprietati ortopedice. Puteti merge si pe recomandarile unui medic ortoped sau a unui chiropractician, daca aveti posibilitatea.

Exista, insa, cateva reguli de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand achizitionati o astfel de saltea. De pilda, asigurati-va ca salteua este de o fermitate medie, nici prea moale, dar nici foarte dura. Informati-va foarte bine cu privire la caracteristicile acesteia de pe site-uri de specialitate precum www.parerisaltele.ro sau cereti recomandari unui profesionist. Si, nu in ultimul rand, alegeti os altea confortabila ce ofera un bun suport coloanei vertebrale.

Ce este, de fapt, o saltea ortopedica? Din pacate, nu toate saltelele care sunt etichetate a fi ortopedice sunt, intr-adevar, ortopedice. Termenul nu este foarte bine reglementat in comercializarea saltelelor. O saltea ortopedica este proiectata de un chiropractician, fizioterapeut sau alti specialisti in domeniul musculo-cheletic pentru a oferi suportul potrivit pentru coloana vertebrala, gat si solduri.

Termenul ortopedic deriva din grecescul orthos, ce inseamna  corect si paideida care inseamna  cresterea copiilor.  Face referire la ingrijirea medicala care ajuta la corectarea deformarilor si problemelor de crestere a oaselor.

Conform afirmatiilor chiropracticienilor, un procent destul de mare de saltele nu ofera proprietati ortopedice, desi sunt etichetate ca fiind ortopedice. Practic, acestea nu prezinta caracteristicile necesare pentru a oferi beneficii speciale persoanelor care se confrunta cu probleme la nivelul spatelui.

Atunci cand achizitionati o saltea orotpedica, este foarte important sa verificati daca exista informatii cum ca salteaua ar fi fost proiectata de catre sau in colaborare cu un profesionist din domeniul sanatatii pentru a va asigura ca primiti cu adevarat o saltea ortopedica. Dar iata si alte cateva indicii care v-ar putea arata ca salteaua pe care doriti sa o achizitionati nu este ortopedica in mod real. Un astfel de exemplu este acela cand salteaua este mentionata ca fiind ortopedica, insa in descrierea produsului nu exista niciun detaliu care ar mentiona beneficii oferite exclusiv de o saltea ortopedica. Cele mai multe astfel de saltele, care doar sunt declarate ca fiind ortopedice, tot ceea ce ofera este extra-fermitate. Totodata, un alt indiciu ar fi si situatia in care nu este mentionata nicio acreditare ortopedica a companiei sau a persoanelor care au proiectata ori nu este aprobata de nicio organizatie ortopedica credibila.  In plus, nu este de ajuns nici ca salteaua sa ofere un nivel de fermitate mediu si sa fie declarata saltea ortopedica fara vreun beneficiu in plus.

Ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, asa ca este important sa ne odihnim pe o saltea confortabila, care sa sustina corect corpul si sa ne ofere un somn de calitate. Din nefericire, multi oameni sufera de dureri de spate, iar saltelele ortopedice pot fi o rezolvare pentru problemele lor. Atunci cand durerile sunt provocate chiar de salteaua pe care acestia se odihnesc, atunci vorbim de o saltea neconforma, de proasta calitate.

Exista trei caracterstici esentiale ale unui saltele de calitate buna pentru combaterea durerilor de spate. In primul rand, trebuie sa ofere un bun suport. Aceasta trebuie sa fie suficient de ferma pentru a sustine corect coloana vertebrala intr-o pozitie naturala. In al doilea rand, ar trebui sa fie si confortabila. Aceasta presupune sa fie suficient de moale pentru a elibera presiunea de la nivelul soldurilor si umerilor. In al treilea rand, trebuie sa fie si durabila. Acest lucru implica mentinerea formei si suportului saltelei in timp.

Saltelele ortopedice sunt adesea promovate ca fiind potrivite pentru durerile de spate, dar nu toate saltelele ortopedice sunt create la fel. Alegerea unei saltele ortopedice bune trebuie sa bifeze toate cele trei caracteristici. In caz contrar, va puteti trezi cu dureri de spate in loc de un somn linistit si odhinitor.

Un mit des intalnit este acela ca o saltea ortopedica este foarte ferma. Nimic mai fals! Ba chiar, s-a constatat ca saltelele excesiv de ferme cauzeaza mai mult disconfort si dureri de spate. Saltelele ortopedice create de chiropracticieni, fizioterapeuti si alti specialisti musculo-scheleticieni sunt concepute pentr a oferi suportul adecvat pentru coloana vertebrala, gat si soluduri. O saltea ortopedica va ajuta sa dormiti foarte bine si sa reduceti tensiunea musculara din tot corpul. In plus, un studiu a aratat ca o saltea ortopedica buna ofera un nivel de fermitate mediu spre mare. Acest lucru presupune ca trupul primeste un bun sprijin, iar salteaua se paote adapta in functie de nevoile acestuia.

Spre deosebire de saltelele obisnuite, saltelele ortopedice sustin alinierea naturala a corpului si oefra o pozitie corecta coloanei vertebrale atenuand presiune asupra zonelor sensibile. Saltelele ortopedice ofera o multitudine de beneficii precum imbunatatirea calitatii somnului, reducerea durerilor de spate, o postura mai buna si mai putina rigiditate. In plus, acestea constribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reucerea miscarilor de rasucire pe parcursul noptii. Vin in forme si materiale diferite, insa scopul lor ramane acelasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image