De ce sa achizitionezi un robot de aspirare?

Cei mai buni roboti aspirator

Te gandesti, cercetezi si incerci sa iti lamuresti toate  nedumeririle referitoare la robotii de aspirare, insa cei mai multi iti spun ca este doar un moft care nu merita investitia? Cel mai probabi, astfel de sfaturi le-ai primit de la persoane depasite de tehnologie sau care nu au interactionat niciodata cu un robot de aspirare. Ar trebui sa te mai gandesti o data si sa asculti pareri roboti de aspirare din partea specialistilor sau chiar a persoanelor care detin un astfel de aparat, pentru a iti da seama cat de necesar este si in ce masura ar fi un moft.

Este un lucru general valabil ca timpul nu este prientenos pentru cei cu un job full time si nici pentru mamici unde lista lucrurilor zilnice de bifat este una interminabila. Partea mai putin placuta este ca aspiratorul periodic sau chiar zilnic nu este o optiune mai ales pentru cei care au copii mici sau chiar animale de companie. Trebuie sa mentinem casa curata, in primul rand, pentru sanatatea noastra.

De ce nu ne-am lua de o grija si am lasa un robot sa faca treaba in locul nostru daca acest lucru este posibil? Tehnologia vine in ajutorul nostru pentru a prelua o parte  din sarcini, pentru a ne sprijini in treburile casnice si, poate, intr-o anumita masura sa ne ofere mai mult confort. Insa, ceea ce trebuie sa inteleaga fiecare din noi este faptul ca timpul este ireversibil si este esential sa petrecem cat mai multe momente frumoase alaturi de cei dragi decat sa ne irosim pentru activitati care pot fi solutionate si altfel.

Un robot de aspirare, de multe ori, poate functiona independent de prezenta voastra la domiciliu, desigur, cu conditia de a elimina orice obstacol din calea sa pentru a putea patrunde in toate zonele. Ofera toata flexibilitatea de care aveti nevoie, atat in ceea ce priveste modul in care sa curete diverse tipuri de suprafete, cat si momentul din zi in care doriti sa faca acest lucru. Nu am putea spune neaparat ca vine sa inlocuiasca in totalitate aspiratorul clasic, desi este posibil in anumite cazuri si acest lucru, insa cu siguranta veti ajunge sa il folositi foarte rar, poate doar atunci cand considerati ca ar fi nevoie sa aspirati zone precum plinte, glafuri, panze de paianjan de pe pereti si tavan si asa mai departe. Practic, veti aspira zonele acolo unde robotul de aspirare nu mai are acces.

Achizitionand un robot de aspirare bun, acesta va beneficia de senzori avansati care va poate cartografia locuinta, astfel incat sa ajunga sa aspire toate locurile, fara exceptie. Sigur, atunci cand este cazul puteti crea anumite bariere virtuale unde robotul nu va patrunde, de exemplu, in zone unde sunt multe cabluri si unde ar exista riscul ca aparatul sa se incurce ori in zona unde se afla bolul de mancare al animalului de companie.

Daca va orientati catre o varianta realmente performanta, atunci va veti putea bucura si de posibilitatea controlarii de la distanta a aparatului prin intermediul telefonului mobil, fapt datorat tehnologiei Wi-fi. Practic, va aflati la serviciu sau in oras, si decideti sa porniti robotul pentru curatarea locuintei in absenta voastra, direct de pe telefonul mobil.

Veti putea realiza prin aplicatia aferenta toate setarile dorite, puteti urmari evolutia acestuia, respectiv puteti viziona zonele pe care le are de aspirat si unde trebuie sa ajunga. Mai mult decat atat, aplicatia va va dezvalui si stadiul in care se afla consumabilele ce trebuie inlocuite periodic. Daca totusi produsul pe care il alegeti nu dispune de tehnologia Wi-fi, aveti in vedere sa beneficize de functia de programare care sa permita setarea aparatului pentru a isi incepe activitatea in anumite zile si la orele dorite. Cu cat aparatul ofera mai multa flexibilitate utilizatorului, cu atat mai eficient va fi.

In plus, exista si variante de roboti 2 in 1, adica nu doar ca va aspira casa, ci va putea spala podelele dure, inlocuind mopul clasic. Performantele din acest punct de vedere variaza de la un model la altul. Se poate ca in cazul unor podele foarte murdare sa mai fie necesar sa reveniti alocuri cu o carpa, insa avantajul acestei functii se refera la faptul ca puteti spala podelele fara a mai folosi substante chimice care va pot pune in pericol sanatatea voastra, dar si a animalelor de companie.

De asemenea, daca sunteti posesorii unei case mai mari, atunci aveti in vedere si autonomia aparatului. In principiu, robotii de aspirare ofera autonomii foarte bune incat nu se vor descarca in timpul aspirarii, insa daca sunteti o exceptie si locuiti intr-o casa foarte spatioasa  in care curatenia costa timp destul de mare, asigurati-va ca produsul pe care il alegeti ofera o autonomie suficient de mare pentru nevoile voastre. Sigur ca nu este nicio problema daca se descarca, fiindca de regula robotii sunt programati in asa fel incat dupa incarcarea bateriei sa reia curatenia din punctul in care au ramas, insa o autonomie suficient de mare vine la pachet cu mai mult confort pentru utilizator.

As mai mentiona ca un plus pentru robotii de aspirare faptul ca sunt special conceputi atat ca dimensiuni, cat si ca accesorii si mod de amplasare a acestora sa poata aspira si zone precum cele de sub mobila, de-a lungul peretilor sau chiar in colturi. Din nou, aceste performante vor varia de la un model la altul, de aceea, fiti foarte bine informati in momentul achizitiei.

Exista roboti foarte performanti care aspira excelent intreaga casa si, evident, sunt si variante mai modeste. Insa, trebuie sa stiti ca exista si optiuni cu un raport calitate-pret bun pentru utilizator si chiar va recomand sa va orientati catre acelea, iar informatii utile in acest sens, review-uri de produse, precum si informatii generale care va vor fi de un real folos veti putea gasi pe https://www.robotiaspirare.ro/, un site dedicat robotilor de aspirare unde veti gasi toate detaliile necesare despre tot ceea ce va intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image