Cele mai bune motocultoare – Ghid de alegere!

Cele mai bune motocultoare 2021

Orice agricultor mic sau pasionat de gradinarit trebuie sa isi achizitioneze un motocultor care sa ii usureze munca si sa o optimizeze totodata, in zilele de astazi in care timpul este foarte important.

Motocultorul reprezinta o freza motorizata care va usureaza munca la camp sau in gradina datorita faptului ca asigura maruntirea solului si este dotata cu o serie de functii pentru procedee agricole de baza, fara de care nu s-ar putea obtine culturile mult dorite din toamna.

Exista pe piata din Romania o diversitate de modele insa cele mai bune motocultoare sunt cele prevazute cu o cutie de viteza si de aceea este foarte important sa stiti la ce specificatii tehnice trebuie sa va uitati inainte de a face alegerea mult dorita in materie de motocultor profesional pentru camp si gradina.

Un  motocultor bun are ca piesa centrala importanta motorul, care este inima acestei masini agricole, astfel ca acesta va determina in primul rand randamentul si eficienta, cat si suprafetele pe care le va putea lucra.

Astfel, exista motocultoare electrice si motocultoare cu alimentare pe motorina, cu ardere interna de combustibil. Cele mai populare modele sunt cele alimentate cu motorina deoarece nu depind de o sursa de energie electrica, sunt mai puternice iar suprafata de lucru ce poate fi lucrata va fi una generoasa, de 2 sau 3 ori mai mare in comparatie cu un motocultor alimentat cu curent electric.

Un aspect la fel de important il reprezinta latimea frezelor cu care se lucreaza pamantul. Daca doriti sa executati lucrari agricole in gradina mica sau pe langa casa, atunci un motocultor cu o freza cu latime mai mica este in regula, insa daca va doriti sa realizati culturi mai mari, va recomandam motocultoare profesionale cu freze de latimi mari, pentru a termina mai rapid lucrul.

Functiile din dotare reprezinta aspecte esentiale in alegerea unui motocultor bun astfel ca va recomandam sa va alegeti un motocultor cu remorca din gama profesionala, cu reglare facila a inaltimii si latimii de lucru, cu roti din cauciuc generoase, plus, rarita si cositoare incluse.

Tineti cont de faptul ca orice motocultor din lume necesita si intretinere periodica, mai ales daca vorbim de unul cu alimentare pe motorina, cu ambreiaj etc. De aceea va recomandam sa tineti cont si sa verificati materialele din care acesta este contruit, lamele sa fie fabricate din otel care sa ofere rezistenta si durabilitate in timp la socuri metalice, sa fie greu si sa faciliteze procesul de lucru, eficienta si randamentul ridicat al masinii.

Pentru a descoperi ghidul comple de alegere al celui mai bun motocultor, va recomandam sa intrati pe site-ul motocultivatoare.ro, acolo unde veti descoperi informatii esentiale cu privire la toate caracteristicile tehnice de care trebuie sa tineti cont atunci cand faceti o astfel de achizitie, mai ales ca bugetul trebuie sa fie unul generos, dar care se va amortiza intr-un timp cat mai scurt, prin faptul ca veti termina foarte rapid toate lucrarile agricole pe care le aveti de efectuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image