Mișcarea înseamnă viață: cum poți învinge bolile reumatice?

Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, multe persoane acuză dureri la nivelul articulațiilor. Crepitațiile, scârțâitul ușor, impulsurile provocate de durere, senzație de oboseală a extremităților la finalul zilei – toate acestea pot fi semnalele unor modificări degenerative la nivelul articulațiilor, care pot afecta calitatea vieții și reduce activitatea persoanei sănătoase. Cum să învingeți bolile reumatice și ce trebuie să întreprindeți pentru a preveni aceste afecțiuni – aflați mai multe în acest articol.

Artrită sau artroză

Conform unor statistici recente, peste 28% din populația mondială suferă de boli reumatice. Cel mai ridicat procent de diagnostice este reprezentat de artrită sau artroză și, din nefericire, acestea sunt afecțiunile care pot provoca invaliditate totală în timp. În continuare, să analizăm principalele diferențe dintre artrită și artroză:

  • artrita – cuprinde un număr extins de afecțiuni care se manifestă prin inflamația unei articulații și prin răspândirea treptată a infecției la alte elemente ale aparatului locomotor. Principala cauză a artritei o constituie disfuncția sistemului imunitar, provocată de hipotermie, stres sau chiar de o banală răceală. Femeile suferă de artrită de trei ori mai des decât bărbații; artrita afectează populația cu vârsta de peste 30 de ani. Principalele simptome ale artritei sunt inflamația articulațiilor, creșterea temperaturii și durerii localizate în zona inflamației.
  • artroza – cuprinde un alt număr extins de afecțiuni, cauzate de leziuni traumatice sau de procesul biologic de îmbătrânire. Inițial, artroza se manifestă prin traume minore la nivelul cartilajului, care apoi cauzează traumatisme ale articulațiilor și provoacă durere și inflamație.

Atât artrita, cât și artroza, în funcție de evoluția bolii, pot duce la invaliditate totală în decurs de 1-2 ani, în cazul în care nu sunt tratate.

Măsuri de prevenire

Cel mai frecvent bolnavii acuză intensificarea durerilor de articulații în perioada de tranziție între anotimpuri, când condițiile meteorologice se schimbă: umiditatea aerului crește și temperaturile scad. Medicii au dezvoltat scheme eficiente de prevenire care să contribuie la menținerea sănătății articulațiilor și la evitarea unor noi inflamații:

  1. În cazul în care aveți o afecțiune cronică, persistentă, este important să nu neglijați consultațiile la medic, care va stabili strategia de tratament potrivită. Urmați cu strictețe recomandările medicului, administrați medicamentele și nu întrerupeți tratamentul din proprie inițiativă.
  2. Întăriți-vă sistemul imunitar, petreceți suficient timp în aer liber și nu uitați să administrați vitamina C. Chiar și o simplă afecțiune respiratorie poate provoca o nouă criză de inflamație a articulațiilor.
  3. Evitați hipotermia și îmbrăcați-vă corespunzător vremii. De asemenea, aveți grijă să nu vă supraîncălziți articulațiile – schimbările de temperatură cauzează, la rândul lor, afecțiuni ale articulațiilor.
  4. Mențineți un echilibru al activităților fizice. Nu este necesar să vă antrenați prea mult la sală, dar și un stil de viață sedentar poate fi extrem de periculos. Parcurgeți în fiecare zi norma zilnică de mișcare și acordați prioritate exercițiilor aerobice ușoare cu propria greutate corporală.

Toate aceste sfaturi elementare vă vor ajuta să vă mențineți corpul în formă bună, să aveți un stil de viață sănătos și să reduceți la minimum riscul unei eventuale inflamații.

Alimentație corectă

 Suntem ceea ce mâncăm. Acest adevăr este valabil chiar și în cazul combaterii afecțiunilor articulațiilor. Un regim alimentar bine stabilit influențează procesele interne ale organismului și poate remedia sau diminua efectele negative, inclusiv ale afecțiunilor cronice:

  • administrarea zilnică a 500 mg de vitamina C poate fi o măsură profilactică eficientă împotriva artritei sau a artrozei. Nu este necesar să luați suplimente alimentare, deoarece consumul de citrice asigură organismului dvs. acest antioxidant;
  • există dovezi că toate speciile de ardei (cu excepția piperului negru) și vinetele provoacă reacții alergice (răspunsul imun al organismului) și pot genera noi crize de dureri ale articulațiilor. Eliminarea acestora din alimentația dvs. vă va ajuta să reduceți la minimum disconfortul;
  • medicii recomandă, totodată, reducerea consumului de ulei vegetal și margarină și înlocuirea acestora cu ulei de rapiță sau de măsline cu conținut scăzut de colesterol.

De asemenea, un element important de prevenire este stabilirea unui regim hidric și menținerea unui stil de viață sănătos.

Arthrolon protejează sănătatea articulațiilor

La apariția durerilor și a disconfortului la nivelul articulațiilor, este important să se recurgă la produse topice cu o compoziție sigură, testată și o biodisponibilitate maximă. Un exemplu elocvent în acest scop îl constituie gelul biologic activ Arthrolon. Gelul Arthrolon – un remediu sigur pentru normalizarea stării funcționale a aparatului locomotor, care previne și ameliorează evoluția bolilor degenerative-distrofice și inflamatorii ale articulațiilor, asociate cu sindromul de durere.

Remediul are un efect antiinflamator activ, atenuează inflamațiile, calmează impulsurile provocate de durere, prezintă proprietăți antibacteriene, stimulează circulația sanguină și accelerează procesele metabolice.

 Remediul Arthrolon a fost dezvoltat în scopul terapiei sigure a bolilor reumatice, pe bază de ingrediente naturale și eficiente. Extractul din rădăcină de ghimbir, datorită conținutului bogat în gingerol, are un excelent efect antiinflamator și antibacterian, ameliorează durerile de articulații și musculare, atenuează inflamațiile și contribuie la combaterea reumatismului, artritei și artrozei. Capsaicina contribuie la diminuarea intensității durerii cauzate de artrită. Este un stimulent eficient al circulației sanguine și al terminațiilor nervoase ale pielii. Camforul acționează ca antiseptic, cu efect iritant la nivel local, analgezic și antiinflamator. Extractul de Gaultheria are proprietăți analgezice și se utilizează extern în reumatismul articular acut.

Arthrolon are o compoziție biologic activă, sigură, cu un grad ridicat de biodisponibilitate. Gelul pătrunde cu ușurință prin piele în articulații și ameliorează local nu doar durerea, ci și inflamația, care constituie principala cauză de disconfort.

În general, se consideră că afecțiunile la nivelul articulațiilor apar exclusiv la o vârstă înaintată. Însă acest lucru nu este adevărat. Noi construim bazele sănătății noastre viitoare chiar acum. Atunci, să abordăm această misiune cu mai multă seriozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image