O masina de facut paine este un electrocasnic ce nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine oferind beneficii importante. In primul rand, este vorba despre calitatea painii si controlul pe care il aveti asupra procesului de fabricat, dar si a ingredientelor adaugate. O puteti realiza la dimensiunea dorita, cu ingredientele preferate si selectand nivelul de rumenire care va place cel maimult. Trebuie doar sa adaugati ingredientele si sa realizati setarile dorite. Nimic mai simplu!
Insa, pentru a alege masina de facut paine cea mai buna, care sa raspunda punctual la cerintele noastre, trebuie sa luati in considerare o serie de factori despre care vom discuta in acest material.
Capacitatea masinii de facut paine este primul element asupra caruia trebuie sa va indreptati antetia. Capacitatea va fi aleasa in functie de numarul membrilor familie si de cantitatea de paine consumata. La ora actuala pe piata exista modele ce sunt prevazute cu capacitati cuprinse intre 500 de grame si 1500 de grame. In principiu, cele mai multe masini de paine ofera posibilitatea de a prepara paine in 2-3 variante de dimensiuni. Recomandarea noastra este sa preparati paine in cantitatea pe care o consumati si nu mai multa, astfel veti reusi sa evitati si risipa. Avand in vedere faptul ca in painea de casa nu vom adauga aditivi si alte substante nesanatoase, aceasta se va putea usca mai repede decat painea in comert. Insa, nu este nicio problema, fiindca in acest fel veti prepara paine ori de cate ori este necesar si veti putea savura de fiecare data paine proaspata.
Programele si functiile din dotare constituie, de asemenea, un aspect deosebit de important. Este recomandat ca masina sa aiba la baza o gama cat mai variata de programe cum ar fi painea clasica, painea frantuzeasca, preparare aluat, coacere si asa mai departe. In mod cert, cu cat masina dispune de mai multe programe, cu atat pretul poate creste. Modelele cu cele mai multe programe depasesc numarul de 20, insa de multe ori, sunt suficiente modelele care au in jur de 12 programe. Depinde si de preferintele voastre, de ce programele pe care tineti neaparat masina sa le aiba. Un exemplu foarte bun in acest context, face referire la persoanele care au intoleranta la gluten. Atunci, ar fi ideal sa va orientati catre o masina care beneficiaza de programul pentru prepararea painii fara gluten. Mai mult decat atat, masina aleasa trebuie sa permita prepararea painii in functie de gramaj si sa dispuna de 2-3 optiuni referitoare la nivelul de rumenire pentru a o putea prepara exact pe gustul vostru. In plus, nu ar trebui sa lipseasca nici functia de programare intarziata ce permite amanarea orei de incepere a prepararii paine dupa dorinta voastra.
Astfel, puteti adauga ingredientele de seara si veti programa masina pentru a incepe prepararea painii astfel incat la prima ora sa fie gata pentru a fi servita. Ori alta varianta pe care o puteti lua in calcul se refera la programarea masinii dimneata pentru ca painea sa fie gata pana va intoarceti de la serviciu sau copiii de la scoala. In final, as vrea sa mentionez si de functia de mentinere la cald, deopotriva, foarte utila fiindca permite mentinerea calda a painii chiar si dupa ce programul de coacere a luat sfarsit.
Accesoriile constituie un alt punct ce trebuie dezvoltat. In principiu, orice masina de paine vine cu cele necesare, in sensul ca, nu va mai trebui sa achizitionati separat vreun accesoriu. Accesoriile cu care vine la pachet sunt cuva in care este preparata painea, paleta de framantare, cana gradata cu ajutorul careia masuram lichidele, lingura de masurat sare si drojdie, dar si carligul care ne ajuta in situatia in care painea ar ramane blocata. Daca masina beneficiaza de programe precum cel de preparare a iaurtului sau program pentru baghete, atunci masina ar trebui sa vina la pachet si cu accesoriile speciale. In general, acestea se intretin usor cuva si paleta fiind prevazute cu strat antiaderent, facilitand curatarea sa.
In ceea ce priveste design-ul produsului, poate nu este un aspect la fel de important ca precedentele, insa multi cumparatori isi doresc ca aparatul sa arate bine pentru a se integra frumos in decorul bucatariei. Sunt producatori care pun foarte mare accent pe design, incercand sa creeze carcase cat mai moderne si sofisticate, si sunt producatori care pun accent pe simplitatea design-ului si se focuseaza pe complexitatea functiilor. Aici as vrea sa mentionez un lucru – ar fi util clapa din dotare sa aiba o fereastra prin intermediul careia sa puteti verifica stadiul painii pentru a nu mai fi nevoie sa o deschideti de fiecare data. Totodata, indiferent de tipul afisajului LED sau LCD setarile dorite sunt foarte usor de realizat.
Cei mai populari producatori de masini de facut paine sunt Panasonic, Tefal, Gorenje, Oursson si Philips, insa mai exista si alti mici producatori care incearca sa surprinda prin produsele oferite. Insa, pentru mai multe detalii despre orice model nou aparut pe piata sau deja existent de mai mult timp, nu ezitati sa cautati pe www.masinipaine.ro toate informatiile necesare.
Articol interesant si la subiect. Felicitari!