Masina de tocat electrica, o alternativa mai buna decat cea manuala?

Cea mai buna masina de tocat electrica

Poate multe dintre voi va amintiti de bunica sau de mama care maruntea carne la masina de tocat manuala, ce mai apoi devenea un continut delicios pentru sarmale, ardei umpluti si alte retete savuroase. Uitandu-ne in urma ne putem da seama cat de mult a avansat tehnologia in favoarea noastra si nu este greu sa tragem concluzia ca totul a devenit mai simplu.

Daca in urma cu ceva ani, procesul de maruntire a carnii era unul destul de complex si solicitant pentru gospodine, in zilele noastre, o masina electrica are capacitatea de a marunti chiar si cateva kilograme pe minut. Totul s-a simplificat si a devenit mai rapid, iar efortul nostru tinde catre pragul minim. Nu mai trebuie sa apelam la forta fizica, iar cele mai bune masini de tocat din zilele noastre ofera si o flexibilitate mai mare, ce va permite ceea ce in mod normal masina manuala nu era capabila.

Multi dintre noi preferam sa procesam carnea pentru chiftele, sarmale, carnati etc acasa din diverse motive, iar acest lucru este pe deplin justificat. Dar, in functie de obiceiurile tale din bucatarie, trebuie sa faci o alegere corecta. Nu inseamna ca orice masina electrica de pe piata iti va satisface nevoile! Fiecare model vine cu particularitatile sale, de aceea, este esential sa stabilesti ceea ce ti se potriveste.

Cu o masina de tocat electrica ai capacitatea de a marunti o gama variata de alimente, mai moi sau mai dure, de a prepara suc de rosii, de a umple carnati si multe altele. De asemenea, de regula o masina de tocat electrica vine la pachet cu mai multe site de diverse dimensiuni ce iti vor permite sa maruntesti continutul mai fin sau mai grosier in functie de preferinte.

Totodata, o masina de tocat manuala va avea intotdeauna o viteza si o putere mai mica de tocare, iar acest lucru este de la sine inteles. Nu putem compara forta fizica a utilizatorului cu cea a unui motor electric, iar lucrurile se complica atunci cand in continutul procesat vom gasi si tesuturi mai dure. In acelasi timp, in cazul masinii manuale este necesar ca inainte de a incepe maruntirea carnii, sa o tai cuburi sau felii, ceea ce in cazul masinii de tocat electrice nu este valabil.

Se recomanda acest lucru fiindca bucatile mai mici iti vor solicita mai putin forta, iar bratul iti va multumi. In plus, masina de tocat manuala, se prinde de masa ca o menghina, iar acest lucru ar putea conduce catre deteriorarea ulterioara a blatului de lucru.

Asa cum spuneam anterior, o masina de tocat electrica prezinta anumite particularitati de care trebuie sa tii cont. In primul rand, discutam despre puterea motorului care este esentiala. Putem gasi modele cu putere mica de sub 1000 W, moderata intre 1000 si 1500 W sau mare, peste 1500 W. Prima varianta as exclude-o din start, fie ca esti incepatoare, aceasta fiind potrivita mai degraba pentru alimente foarte moi. Puterea sa are legatura si cu rapiditatea cu care dispozitivul poate procesa alimentele. In mod clar – cu cat puterea este mai mare cu atat aparatul este mai eficient

Viteza de operare este un alt indicator ce poate fi reglata inf unctie de trepte  de putere din dotare. De regula, variantele de masini de tocat puternice dispun de mai multe trepte de putere pentru a le adapta in functie de tipul alimentelor pe care le procesezi.

Capacitatea de tocare a masinii este la fel de importanta. Aceasta se masoara in kilograme pe minut, iar daca ar fi sa facem o clasificare in acest sens, vom avea: masini de tocat cu capacitate mica sub 1.5 kg/min, masini de tocat cu capacitate medie 1.5-2 kg/min si masini de tocat cu capacitate mare peste  2 kg/min. Cele mai perfromante masini vor reusi sa proceseze o cantitate mai mare de 1.5 kg intr-un minut. Mai mult decat atat, o masina de tocat electrica cu capacitate mare ar trebui sa aiba cel putin 2 trepte de viteza pe care sa le puteti regla in functie de nevoi.

Capacitatea de tocare este un aspect destul de subiectiv pe care trebuie sa il analizati in functie de obiceiurile voastre de gatit. De pilda, daca stiti ca aveti nevoie pentru procesarea unei cantitati mari de alimente, atunci faceti o alegere pe masura. Insa, daca o veti folosi ocazional, atunci o capacitate meide ar putea fi suficienta.

In ceea ce priveste functiile, aveti in vedere sa aiba doua dintre cele mai importante: cea de reglare a vitezei si funcita reverse. Despre prima am mai mentionat deja, iar cea de-a doua este utila atunci cand mai apar blocaje din cauza tesuturilor dure, ruland in sens invers, masina se va debloca.

Diversitatea accesoriilor depinde, deopotriva, de nevoile personale. Puteti avea nevoie de o gama mai mare de accesorii precum cel pentru fructe si legume, preparare carnati, suc de rosii, maruntire biscuiti si asa mai departe. Insa, esential este ca in orice situatie, aparatul pe care il alegeti sa aiba macar cele trei site pentru o maruntire fina, medie sau grosiera a continutului. Toate aceste accesorii ar trebui sa fie usor de detasat pentru o curatare simpla si rapida. In plus, ar fi bine sa fie realizate din inox pentru a asigura o functionare igienica si sigura.

Fiabilitatea aparatului este, din nou, o conditie esentiala, iar aici ne referim atat la siguranta pe care o ofera, cat si la mentenanta si durabilitate. Astfel, daca achizitionati o masina de tocat carne electrica verificati daca prezinta o constructie solida, in primul rand. De asemenea, verificati daca este dotata cu dop apasator. Si pentru mai multa siguranta, aparatul trebuie sa dispuna de functie de blocare ce previne dezasamblare involuntara in timpul functionarii. In plus, ar trebui sa beneficieze si de picioruse anti-alunecare. Iar pentru o uilizare pe termen lung, ideal ar fi sa dispuna de carcasa din metal cu finisaje din inox, facand astfel fata mai bine in cazul socurilor.

Acestea fiind spuse, cred ca v-ati lamurit in mare parte despre ce este vorba. Iar daca deja ati vazut cateva modele si doriti sa cunoasteti mai multe informatii, puteti accesa oricand masinitocat.ro, unde gasiti review-uri de produse, dar si topul cu cele mai bune masini de tocat electrice ale momentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image