Masina de spalat rufe cu incarcare verticala vs frontala – Care este alegerea potrivita?

Cele mai bune masini de spalat cu incarcare frontala

Daca esti in dubii si nu stii cum sa alegi cea mai buna masina de spalat rufe, in acest articol ai putea sa gasesti raspunsul potrivit. Marea dilema a utilizatorilor este aceea in care ar trebui sa aleaga intre masina de spalat rufe cu incarcare verticala si cea cu incarcare frontala, de aceea, trebuie lamurite cateva aspecte esentiale.

In mod cert, cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare frontala sunt cele mai populare la scara mondiala. Cele cu incarcare verticala, desi nu sunt la fel de raspandite, se potrivesc excelent in casele cu spatii restranse.

Dimensiune vs spatiu camera. In general, masinile de spalat rufe cu incarcare frontala ocupa destul de mult spatiu, avand o latime de aproximativ 60 cm. Adancimea poate varia de la 60 cm pan ala 65 cm pentru configuratiile normale si pana la 45 de cm daca discutam despre masinile de spalat rufe slim. Pe de alta parte, modelele cu incarcare verticala, au o latime standard de 40 de cm, de aceea sunt excelente pentru spatii inguste, acesta fiind si motivul real care a stat la baza aparitiei lor pe piata.

In ceea ce priveste capacitatea de incarcare, este clar ca masinile de spalat cu incarcare frontala pot fi mai incapatoare. Sigur ca si capacitatea lor difera, in functie de model, de la 6 kg pana la 12 kg. Pe de alta parte, o masina de spalat rufe cu incarcare verticala tinde sa aiba o capacitate de cel mult 7 kg. Aceasta trebuie analizata si aleasa in functie de marimea familiei pentru ca este esential sa faca fata nevoilor si in acest sens.

Legat de usurinta in utilizare, nu as putea spune ca un model ar fi mai usor de folosit decat altul. Dar, putem remarca faptulc a masinile de spalat cu incarcare frontala ar putea fi mai incomod de folosit cand vine vorba sa scoatem sau sa punem hainele in rezervor, caci trebuie sa ne aplecam de fiecare data. Sigur ca este mai usor sa introducem hainele in masina de spalat rufe cu incarcare verticala gratie pozitiei rezervorului. Insa, in ciuda procedurii usoare de incarcare, poate fi mai dificil atunci cand vine vorba de extragerea hainelor din masina.

De asemenea, noile modele permit posibilitatea de a intrerupe programul de spalare pentru a adauga si mai multe rufe, in timp ce hubloul cu deschidere frontala ramane blocat dupa primele minute. Astfel, nu putem interveni asupra procesului de spalare, ci trebuie sa asteptam ca ciclul de spalare sa se finalizeze.

In ceea ce priveste consumul de resurse, trebuie sa recunoastem ca este un subiect destul de greu de abordat. Majoritatea masinilor de spalat rufe moderne au la baza diferite tehnologii care vizeaza un consum redus de apa, detergent si chiar electricitate. Gasim pe piata o multime de modele de masini de spalat rufe cu incarcare verticala sau frontala incadrate in cele mai performante clase de eficienta energetica disponibile chiar la preturi mai mult decat avantajoase. Insa, pentru modelele cu incarcare verticala o clasa de eficienta energetica superioara ar putea insemna si un pret mai ridicat de achizitie. Astfel, daca ar fi sa facem o analiza asupra raportului pret – eficienta, atunci ar putea castigat detasat varianta masinii cu incarcare frontala.

Din punct de vedere al nivelului de zgomot, masinile cu incarcare verticala tind sa fie mai galagioase. Nu este o regula universal valabila, insa in general, atat la spalare, cat si la centrifugare masinile cu incarcare frontala inregistreaza mai putin decibeli.

In ceea ce priveste, protectia si curatarea tesaturilor s-a demonstrat ca masinile cu incarcare frontala uzeaza mai putin textilele gratie modului de spalare. Masinile cu incarcare verticala pot fi mai dure, in special, daca masina este supraincarcata cu haine. Masinile de spalat rufe cu incarcare frontala sunt mai blande cu tesatura.

Pe de alta parte, pentru masinile cu incarcare verticala, poate fi mai dificil sa spele articole mai voluminoase precum perne, asternuturi si asa mai departe caci ar putea sa nu se inmoaie bine in apa.

Referitor la fiabilitate si eventuale probleme care ar putea aparea, dezabaterile pe acest subiect sunt foarte contradictorii. Multi sustin ca masinile de spalat cu incarcare verticala sunt mai bine proiectate, iar schema de sprijin in doua puncte ajuta la o mai buna consevare a aparatului pe termen lung. Pe de alta parte, sistemul de distributie a detergentului se confrunta cu mai multe probleme deoarece deschiderile sunt mici si se pot infunda. De asemenea, apar probleme frevent la deschiderea capacului in special la garniturile de etansare.

La masinile de spalat cu incarcare frontala pot aparea probleme cu lagarul de sustinere al cuvei ca urmare a fortei mari de centrifugare pe care le suporta.

Alte probleme cum ar fi placa electrica, rezistenta arsa, pompa de scurgere sparta etc, sunt la fel de probabils a apara la oricare din modele. Insa, indiferent de modelul pentru care optati, este important sa alegeti o masina de calitate, fiabila, care nu va va crea probleme nici pe termen mediu sau lung. Iar pentru aceasta este nevoie de o informare buna in prealabil, iar un loc excelent pentru a face acest lucru este www.masinirufe.ro, unde puteti gasi cele mai utile sfaturi si recomandari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image