Cum alegem lada frigorifica potrivita?

Cele mai bune lazi frigorifice

Lada frigorifica ofera spatiul de care avem nevoie pentru a depozita o cantitate generooasa de alimente, suplimentand cu succes spatiul deoseri mic oferit de congelatorul clasic. Aceasta are capacitatea de a asigura cele mai bune conditii pentru a nu risca alterarea alimentelor, ramanand proaspete mai mult timp. Sigur ca piata nu duce lipsa de oferte, de aceea, este necesar sa aveti in vedere cateva aspecte inainte de a lua orice decizie de cumparare.

Tipuri de lazi frigorifice
Din perspectiva portabilitatii, distingem doua mari categorii de lazi frigorifice:
Lazile frigorifice orizontale fixe tip cufar – sunt cele mai practice si economice modele, oferind o capacitate medie sau mare, avand capac cu inchidere in zona superioara. Spatiul este suficient de mare incat sa puteti depozita o cantitate generoasa de alimente, iar aparatul poate fi amplasat in orice fel de incapere. Interiorul poate fi exploatat la maxim pentru ca dispune de rafturi sau pereti despartitori.
Lazile frigorifice portabile sunt mai mici si sunt clasificate in mai multe categorii: produse transportabile de mari dimensiuni, modelele auto si gentile frigorifice. In general, capacitatea acestora este mult mai mica decat cea a lazilor frigorifice orizontale, putand fi o alterantiva practica pentru deplasari.

Capacitatea lazii frigorifice este foarte importanta determinand cantitatea de alimente ce poate fi stocata in interior. Aceasta se masoara in litri si indica volumul total unde pot fi depozitate alimentele. Va fi aleasa in functie de numarul membrilor familiei si cantitatea de alimente pe care doriti sa o stocati. In prezent, exista modele de lazi frigorifice care ating si 600 de litri. Insa, pentru uz casnic este suficienta o lada cu capacitate medie. In plus, dimensiunile acesteia sunt foarte importante pentru a fi siguri ca incape in spatiul unde va fi amplasata.

Functiile lazii frigorifice determina performantele si calitatea acesteia, astfel ca nu ar trebui sa lipseasca termostat ajustabil ce permite reglarea temperatuiri interioare. De asemenea, ar fi ideal sa beneficieze si de functie de dezghetare rapida si orificiu de scurgere precum si tava de colectare a lichidelor. In plus, functia de congelare rapida ajuta la racirea mai rapida a alimentelor proaspat cumparate. Ar fi recomandat sa acordati importanta cuvenita si autonomiei ce trebuie sa fie cat mai mare, pentru ca in cazul unei pene de curent, alimentele sa ramana in deplina siguranta.

Nu in ultimul rand, trebuie sa luati in calcul eficienta energetica ce indica astfel consumul aparatului. Recomandam alegerea unui model cat mai economic care sa faca parte din clasele A+++, A++ sau A+, pentru a nu incarca inutil factura la energia electrica, iar in acelasi timp, veti proteja si mediul inconjurator.

Mai multe informatii despre lazile frigorifice precum si modele dezbatute pe larg, puteti gasi pe site-ul lazi-frigorifice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image