Lada frigorifica – o optiune buna pentru utilizarea acasa

Cele mai bune lazi frigorifice

Atunci cand spatiul de depozitare al congelatorului devine prea mic, o solutie eficienta este lada frigorifica unde puteti depozita o cantitate generoasa de alimente. Alimentele congelate va pot servi pentru prepararea mai rapida a mseselor in timpul saptamanii, putand conserva mai bine alimentele de sezon. Spre deosebire de congelatoarele verticale sau de cele de la nivelul frigiderului ori combinei frigorifice, lada frigorifica prezinta deschiderea in partea de sus. In general, un astfel de aparat frigorific ofera mai mult spatiu utilizabil si ajuta la economisirea energiei electrice spre deosebire de congelatorul vertical. Mai mult decat atat, isi mentine mai bine temperatura chiar si atunci cand este deschis, caci aerul rece se duce in partea de jos a lazii.

Chiar si multi comercianti pledeaza pentru congelatoarele tip lada frigorifica gratie beneficiilor pe care le ofera. Mai mult decat atat, va puteti baza pe acest aparat frigorific pentru tot ceea ce gatiti pe parcursul anului. Factorii care trebuie luati in considerare atunci cand achizitionati o lada frigorifica fac referire la dimensiunea, capacitatea si intetinerea acesteia. Probabil ati observat deja ca pe piata exista o gama variata de modele de la diferite brand-uri, ceea ce face ca alegerea sa devina mai dificila si este de inteles acest lucru.

In primul rand, atunci cand alegeti dintre cele mai bune lazi frigorifice trebuie sa aveti in vedere dimensiunile aparatului. Alegeti dimensiunile de care aveti nevoie si ganditi-va la ce veti folosi lada si unde intentionati sa o amplasati. Tineti cont si de faptul ca probabil capacitatea interioara va fi mai mare decat cea a congelatorului obisnuit, astfel ca veti avea nevoie de putin mai mult spatiu decat credeati initial.

Daca aveti un magazin si intentionati sa congelati carne proaspata sau, pur si simplu, sa depozitati o cantitate mai mare de carne acasa, atunci veti avea nevoie de o lada ceva mai mare. Daca totusi aveti nevoie pentru depozitarea unor pachete mai mici, atunci va puteti orienta si catre o lada mai compacta.

Trebuie sa analizati foarte bine si spatiul unde veti aseza aparatul. Nu vreti sa vedeti o lada frigorifica inghesuita intr-un colt sau care obtureaza accesul la dulap ori alte electrocasnice. De regula, lazile frigorifice sunt amplasate in subsoluri, garaje si alte spatii de acest gen, dar este important sa luati iin considerare care este intervalul de temperatura la care poate functiona optim modelul pe care il alegeti. Garajul, de pilda, poate fi prea cald mai ales vara si nu orice lada include sistemele necesare pentru a tine pasul cu aceasta temperatura. Dar va puteti afla si in cealalata extrema in care temperatura ambientala este foarte scazuta, ceea ce ar putea pune din nou in pericol buna functionare a aparatului. Ca atare, este esential sa verificati printre alte specificatii ale produsului si intervalul de temperatura la care aparatul frigorific poate functiona.

Un alt aspect demn de discutat este organizarea interioara a produsului. Este destul de usor sa se creeze haos intr-o lada frigorifica, tocmai datorita spatiului liber necompartimentat care ofera avantaje si dezavantaje. Ce faceti daca pachetele nu au nici macar etichete? Se creeaza haos si este dificil sa gasiti mai ales pachetele mici printre cele mari. Astfel, pentru ca alimentele sa fie mai usor de gestionat, cele mai multe lazi frigorifice sunt echipate cu niste cosuri metalice pe care le puteti chiar si detasa la nevoie.

De asemenea, un alt detaliu foarte important de mentionat este acela ca nu trebuie sa depozitati niciodata alimente calde sau chiar fierbinti in interiorul aparatului. Acestea ar putea crea condens si schimba temperatura alimentelor din jur, ceea ce are un impact grav asupra calitatii.

Pentru produsele la temperatura camerei, precum afinele, ar fi bine sa le asezati pe o tava si sa creati cat mai mult flux de aer in jurul sau. Odata ce sunt inghetate complet, impachetati-le intr-o punga sau puneti-le intr-un recipient si depozitati-le. Acest lucru este mai benefic pentru lada frigorifica si se evita crearea unui bloc solid de afine sau alte alimente ce se pot lipi intre ele.

In principiu, toate lazile frigorifice trebuie dezghetate in mod regulat pentru a preveni acumularea de gheata in interiorul aparatului. Acest lucru trebuie realizat manual scotand aparatul din priza. Deschideti usa acestuia si lasati lada sa se topeasca. Unele modele care ofera guri de scurgere lal baza lor pentru a scurge apa, in timp ce altele sunt prevazute cu roti, ceea ce le face mai usor de mutat. Totodata, este recomandat sa verificati si compresorul anual pentru a va asigura ca nu exista particule de praf, par de animale si alte resturi ce pot obtura fluxul de aer.

Pentru a avea o lada frigorifica cat mai bine organizata si neaglomerata, ar fi bine sa renuntati lal cutii si sa puneti articolele congelate direct in lada. Pentru sosuri si lichide, lasati alimentele sa se congeleze plat intr-o punga din plastic pentru a le amplasa apoi intr-un recipient de depoiztare care sa previna alunecarea. Etichetati fiecare produs cu ceea ce reprezinta continutul si eventual data de expirare. Pentru acest lucur, utilizati banda adeziva si marker.

In plus, daca locuiti intr-o zona in care penele de curent sunt frecvente, nu omiteti sa verificati si autonomia aparatului. Aceasta indica numarul de ore in care lada poate pastra alimentele in siguranta, fara a se dezgheta, chiar si fara curent. Cu cat numarul de ore este mai mare cu atat veti sta linistiti ca alimentele vor fi in siguranta.

Si pentru ca stim ca alegerea unui anumit model de lada frigorifica este dificila, va recomandam sa urmariti www.lazi-frigorifice.ro, unde puteti gasi atat review-uri individuale de produse, cat si informatii generale si topul celor mai bune lazi frigorifice ale momentului. Cu o buna informare in prealabil va fi imposibil sa dati gres!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image