Cum sa alegi o masina de spalat vase buna? Ghid de cumparare

Cele mai bune masini de vase ghid de cumparare

Masina de spalat vase a devenit in ultimul timp o categorie de produse care se bucura de o atentie din ce in ce mai mare. Gospodinele apeleaza tot mai des la un astfel de ajutor si este de la sine inteles necesitatea sa intr-o epoca a vitezei in care fiecare minut pierdut conteaza. O masina de spalat vase poate fi ajutorul de incredere care v-ar putea sprijini in valorificarea timpului liber intr-o maniera calitativa si constructiva. Si cum cererea este mare, oferta nu a intarziat sa aparat, drept pentru care, in prezent, pe piata exista o gama extrem de variata de modele, pentru diverse nevoi, pretentii sau chiar bugete. Am putea spune ca exista modele atat pentru bugete mici, cat si pentru bugete mari, in functie de preferintele fiecaruia. In continuare, va vom prezenta un ghid de cumparare care va va ajuta sa alegeti o masina de spalat vase buna, in concordanta cu nevoile voastre.

Un prim pas catre determinarea modelului potrivit este reprezentat, in mod evident, de catre capacitatea de incarcare a masinii. La ora actuala, pe piata exista modele cu capacitati cuprinse intre 6 seturi si 16 seturi. Sigur ca eficienta sau performantele unei masini nu sunt determinate de capacitate. Acest aspect depinde de fiecare cumparatori, situatie si numarul membrilor familiei. Insa, se poate intampla ca un cumparator sa aiba o bucatarie mica, ceea ce il obliga sa opteze pentru un modele slim, iar modelele slim ofera o capacitate de maxim 12 seturi. Acesta este un caz particular, dar, de regula, clientii aleg produse in concordanta cu nevoile lor.

Un alt aspect extrem de important se refera, bineinteles, la eficienta energetica. Clasele de eficienta energetica existente pe piata enumerate in ordine crescatoare din punct de vedere al performantei ar fi: B, A, A+, A++, A+++. Modele incadrate in clasele A si B sunt destul de putine, tocmai ca producatorii urmaresc sa ofere consumatorilor modele de masini cat mai economica. In general, ar trebui sa urmariti modele incadrate in clasele A+, A++ si A+++. Desigur, cu cat clasa de eficienta energetica este mai performanta, cu atat pretul poate creste, insa trebuie sa aveti in vedere un singur aspect: pe termen lung, masina de spalat vase economica isi va amortiza costul, iar factura la energia electrica nu va fi o problema.

Functiile si tehnologiile din dotare constituie un alt punct caruia ar trebui sa ii oferiti o atentie deosebita. In principiu, o masina de spalat vase eficienta ar trebui sa aiba in dotare cel putin programul intensiv, cel pentru spalare zilnica, dar si unul economic. In continuare, functiile si programele cu care masina va fi prevazuta depinde de preferintele si nevoile fiecarui cumparator. Este de la sine inteles, cu cat programele, functii si tehnologiile sunt mai diversificate si mai avansate, cu atat pretul produsului creste.
Zgomotul produs de catre masina de spalat vase poate fi un aspect extrem de important pentru cei mai sensibili. Atunci, recomandarea noastra ar fi ca nivelul zgomotului sa nu depaseasca 50 dB. Majoritatea modelelor de masini de vase sunt silentioasa, nu depasesc valoarea respectiva, insa, nu ar fi rau sa verificati de fiecare data.

In ceea ce priveste garantia masinii de spalat vase, ing eneral, acestea au o garantie de doi ani, ce acopera reparatii pentru intreg ansamblul, chiar si pentru garnituri. In plus, multe brand-uri permit extinderea garantiei de la 3 la 6 ani.

Ce tip de masina de spalat vase aleg? Incorporabila, Semi-incorporabila sau standard?

Tipul masinii de spalat vase constituie o alta incertitudine in randul celor mai multi cumparatori. In principiu, raspunsul se afla fie la cumparator, prin preferintele sale, fie in functie de situatie – daca discutam despre o bucatarie cu electrocasnice incorporate, atunci cel mai indicat ar fi sa optam pentru un model incorporabil. Insa, inainte de a lua orice decizie, este esential sa cunoasteti fiecare caz in parte, pentru a sti despre ce este vorba cu exactitate.
O masina de spalat vase standard nu se integreaza in mobila, ramanand vizibila in locul unde a fost asezata. Pe de alta parte, o masina de spalat vase incorporabila, va fi integrata complet in mobilier, bucatarie avand un aspect uniform. Masina semi-incorporabila va fi integrata doar partial in mobila, display-ul ramanand vizibil.
Masinile de spalat vase standard, precum si cele semi-incorporabile, ofera acces si vizibilitate oricand la panoul de control, in timp ce masinil e de vase incorporabile au display-ul in interiorul usii. Totusi, pentru a contracara acest inconvenient si de a fi mereu la curent cu stadiul masinii – daca spala sau a terminat de spalat – multi producatori aleg sa implementeze sisteme precum Info Light sau Time Light. Info Light presupune proiectarea unui fascicul de lumina de culoare rosie pe podea care indica faptul ca masina inca spala, iar sistemul Time Light proiecteaza timpul ramas la nivelul podelei.
Acestea ar fi diferentele principale intre masini care nu tin neaparat de performantele produsului in sine. Este, din nou, o chestiune de preferinte in functie de fiecare utilizator, dar si de modelul bucatariei ori spatiul de care dispune.

Concluzii
Asadar, pentru a alegere masina de spalat vase potrivita este esential, inca de la inceput, sa va lamuriti propriile nevoi si eventualele asteptari. Pe scurt, este important sa optam pentru un model suficient de incapator, mai ales daca discutam despre o familie numeroasa, cat mai economic si sa dispuna de functiile si programele care ne sunt absolut necesare. Ca si brand-uri ce ofera modele de calitate as putea mentiona Miele, AEG, Bosch, Neff, Electrolux, Siemens si Whirpool, dar exemplele pot continua.
Pentru mai multe informatii concrete despre masini de spalat vase, puteti accesa site-ul masinidevase.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image