Cum folosim corect masina de spalat vase?

Cele mai bune masini de spalat vase

Daca in trecut masina de spalat vase era considerata un lux in bucatarie, actualmente lcrurile s-au schimbat. Tot mai multe persoane aleg sa investeasca intr-o masina de spalat vase datorita beneficiilor multiple pe care le ofera. Aceasta poate spala si igieniza mai eficient articolele, va scapa rapid de grija vaselor murdare cu un consum de apa semnificativ redus. Puteti adauga aproape orice fel de vase in ea, pe care le va curata cu grija.

In general, o masina de spalat vase presupune un mod de functionare destul de usor. Trebuie doar sa incarcati farfuriile, oalele, tacamurile si paharele murdare, sa selectati prgoramul dorit si sa porniti masina. Insa, daca nu ati avut pana acum o masina de spalat vase, ati avea nevoie de cateva informatii astfel incat sa obtineti de fiecare data cele mai bune rezultate.

Fie ca doriti sa spalati usor si rapid vasele, fie doriti sa le curatati intensiv, o mare influenta in calitatea rezultatelor obtinute o are modul in care organizati vasele. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, cautati cea mai buna masina de spalat vase ce asigura flexibilitate, iar aici ne referim la suportii mobili din plastic pentru a putea introduce si oale, boluri, tavi, cosuri mobile pentru tacamuri sau suporturi pentru pahare. Indiferent de capacitatea pe care o are masina – ca discutam despre o masina foarte incapatoare sau despre una slim, este important sa ofere un grad de flexibiliate cat mai mare.

Calitatea spalarii depinde foarte mult si de detergentul pe care il folositi. Este esential sa mentionam faptul ca masina de spalat vase va spala exclusiv cu detergent special si niciodata cu detergentul clasic de vase care produce prea multa spuma si ar putea deteriora masina. Exista cateva alternative de detergeti speciali pentru masina de spalat vase – detergenti pudra, detergenti lichizi/gel sau tablete.

Detergentii tip tableta sunt, fara indoiala, cea mai populara alegere. Acestia presupun un mod foarte facil de utilizare, fiindca nu este necesar sa masurtati cantitatea potrivita si nici nu riscati sa se scurga detergenti in bucatarie atunci cand introduceti in masina. Lucurile sunt foarte simple! Tabletele sunt deja masurate pentru masina, trebuie doar sa le adaugati in dozatorul special. Confortul in utilizare reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje. Mai mult decat atat, exista o multime de tablete, chiar si All In One, care ofera performante superioase. In aceasta categorie se incadreaza tabletele 2in1, 3in1, 4in1, 5in1 etc.

Toate masinile de spalat vase includ un dozator de detergent, de regula, la nivelul usii, pe interior. Acolo este locul unde trebuie sa adaugati tableta. Tabletele de detergent sunt concepute pentru a fi folosite in conditii de spalare „normala”, ceea ce inseamna ca atunci cand activati un program foarte scurt, cu temperaturi joase, exista riscul ca tableta sa nu se poata dizolva complet.

Pe de alta parte, daca alegeti sa folositi detergenti lichizi sau pudra, trebuie sa stiti ca acestia vor trebui masurati cu precizie inainte de a fi adaugati in masina. Partea buna este ca puteti adauga cantitatea potrivita in functie de cantitatea de vase adaugata.

In general, specialistii recomanda in cazul in care obisnuiti sa rulati frecvent programe de spalare scurte fara prespalare, sa introduceti detergent praf sau lichid, pentru ca solubilitatea detergentului tableta se modifica in functie de temperatura si durata ciclului de spalare.

Detergentul gel pentru masina de spalat vase este special formulat si diferit de detergentul clasic de vase. Detergentul clasic de vase nu trebuie adaugat niciodata in masina de spalat vase, pentr ca poate crea spuma in exces si deteriora ireversibil masina.

Pentru cei care obisnuiesc sa spele articole foarte sensibile adesea in masina de spalat vase, detergentul gel este o varianta buna. Compozitia pe baza de apa a acestuia reprezinta un avantaj important fara de detergentii tableta sau pudra, caci este cel mai putin abraziv pe suprafata articolelor delicate precum paharele si vasele decorative.

Detergentul praf este varianta originala de detergent pentru masina de spalat vase, insa au existat imbunatatiri continue la acest tip de detergent. Poate fi totusi mai abraziv, deci nu este varianta ideala pentru pahare si vase delicate, insa pot fi o solutie potrivita pentru indepartarea petelor incapatanate de pe oale si tigai.

Un alt aspect ce trebuie discutat se refea la utilizarea agentului de clatire. Majoritatea masinilor de spalat vase includ si un rezervor special pentru agentul de clatire. Aici veti turna acest produs. Se afla pe usa interioara a masinii de spalat vase, aproape de dozatorul de detergent. Este eliberat spre finalul ciclului de spalare ajutand la minimizarea petelor de apa si de pe vase, articole din sticle si asa mai departe, acestea devenind mai stralucitoare.

Spre deosebire de detergentul care trebuie introdus la fiecare spalare, agentul de clatire va fi adaugat mai rar. Aici trebuie sa verificati indicatorul pentru agent de clatire de la nivelul panoului de control pentru a verifica daca se afla in cantitate suficienta de fiecare data. In caz contrar, realimentati rezervorul ori de cate ori afisajul indica acest lucru.

Un rol decisiv in buna ingrijire a vaselor il joaca programele din dotare. Fiecare masina de spalat vase dispune de un numar de programe, cele mai frecvente fiind cel rapid, spalare normala, intensiva si eco. Fiecare program este conceput pentru a se potrivi unui anumit tip de incarcaturi. Aici este o chestiune destul de personala, care trebuie adaptata nevoilor voastre. Este evident ca nevoile difera, motiv pentru care trebuie sa stabiliti ceea ce aveti nevoie si sa alegeti o masina de spalat vase in consecinta. Pentru mai multe informatii despre cum sa alegeti cea mai buna masina de spalat vase pentru nevoile voastre si informatii pertinente va sugeram sa urmariti urmatorul material: https://www.masinidevase.ro/cele-mai-bune-masini-de-spalat-vase/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image