Tot ce trebuie sa stii despre chiuvetele de baie si chiuvetele de bucatarie

Cele mai bune chiuvete de bucatarie

Poate ti se pare un subiect banal alegerea chiuvetei de bucatarie sau a celei pentru baie, insa dincolo de detaliile de ordine estetic, exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont daca vrei sa faci o achizitie buna si de durata. Nu este suficient de alegi un model deosebit din perspectiva estetic, ci ai nevoie de mai mult de atat pentru a obtine o bucatarie perfect functionala in care sa iti poti face treaba fara teama de a nu deteriora produsul. In mod cert, fie ca discutam despre chiuveta din bucatarie, fie de cea  din baie, exista tot felul de variante unele mai rezistente, altele foarte slabe din punct de vedere calitativ pe care ar fi recomandat sa le evitati.

Chiuvetele pentru bucatarie trebuie sa ofere o rezistenta superioara la socuri si temperaturi inalte. Este o conditie esentiala sa gasiti un echilibru intre partea estetica si cea functionala. In primul rand, trebuie sa stii ca in materie de cele mai bune chiuvete de bucatarie exista mai multe variante si anume:

 • chiuvetele realizate din inox
 • chiuvetele realizate din ceramica
 • chiuvetele realizate din rasnita sintetice
 • chiuvetele realizate din granit.

Chiuvetele fabricata din inox sunt solutia optima pentru persoanele care sunt interesate mai putin de partea estetica si mai mult de partea functionala. De regula, acestea vin la pachet si cu un pret foarte accesibil. In plus, sunt usor de curatat cu detergenti speciali si nu sunt predispuse la aparitia ruginii.

Chiuvetele realizate din ceramica sunt o varianta excelenta pentru cei care isi doresc o bucatarie functionala, dar si eleganta. Nu este totusi cel mai rezistent material la zgarieturi sau lovituri, insa cu putina atentie vei evita accidentarile. In plus, sunt usor de curatat.

Chiuvetele fabricate din compozit reprezinta o varianta destul  de rezistenta si care arata foarte bine. Sunt totusi mai pretentioase  cand vine vorba despre curatare, fiindca trebuie sa se realizeze cu rigurozitate pentru a nu isi schimba aspectul si culoarea.

Chiuvetele din granit sunt piesa de rezistenta pentru bucatariile  moderne, oferind o rezistenta foarte buna, intretinere facila, doar ca necesita conditii speciale pentru montare.

In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de dimensiunile si capacitatea chiuvetei pe care o alegi. Concret, pe piata vei putea gasi chiuvete cu capacitate mica, medie sau marae. Depinde foarte mult de spatiul de care dispui, dar si de necesitatile tale in raport cu obiceiurile culinare si numarul membrilor familiei. Cu siguranta o chiuveta mai mare sau chiar una dubla este o solutie mult mai confortabila atunci cand se aduna multe vase de spalat.

Daca iti permite spatiul nu ezita sa optezi pentru o varianta dubla, fiindca este mult mai practica decat una mica. In plus, se diminueaza si riscul de a sari stropi de apa pe blatul mobilei.

Forma chiuvetei este un alt detaliu asupra caruia ar trebui sa te concentrezi. In cazul in care ai ales un stil retro de a decora bucataria, atunci poti alege un model de chiuveta ovala sau circulara, sprijinita pe un pilon potrivit la inaltimea recomandata. Insa, daca spatiul este unul restrans, va trebui sa te orientezi catre o chiuveta mica, de forma patrata pe care o sa amplasezi strategic. Insa, daca spatiul este generos, forma chiuvetei nu mai reprezinta neaparat un criteriu de departajare. Pe de alta parte, ai in vedere ca modelul pe care il alegi sa fie suficient de adanc astfel incat sa reduci cantitatea de apa care poate sari pe blat.

In ceea ce priveste chiuvetele pentru baie, in primul rand, trebuie sa stii ca exista mai multe tipologii:

 • chiuvetele clasice
 • chiuvetele cu dulap
 • chiuvetele suspedate

Chiuvetele clasice se refera la cele suspendate in consola, insa au devenit din ce in ce mai rare, fiind varianta cea mai ieftina. Nu sunt cea mai buna alegere din punct de vedere estetic. Pe de alta parte, chiuveta cu piedestal este o solutie optima pentru bai mici.

Chiuvetele cu dulap sunt varianta preferata de foarte multi utilizatori fiind o solutie buna atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere funcitonal. Cele mai accesibile modele din aceasta gama sunt cele incastrate in dulap, ce au si rolul de a masca. Sigur ca daca optezi pentru aceasta varianta trebuie sa te asiguri ca ofera si o rezistenta foarte buna la apa.

Chiuveta suspedata constituie o solutie preferata de cumparatorii moderni ce ofera spatiu de depozitare, siguranta si materiale reazistente. In plus, spatiul de sub chiuveta este mult mai accesibil si vei putea face curatenie mult mai usor.

Pe de alta parte, foarte important este si materialul din care chiuveta a fost fabricata. In acest sens, amintim de:

 • chiuvetele din ceramica/portelan
 • chiuvetele din sticla
 • chiuvetele din piatra
 • chiuvetele metalice

Chiuvtele din ceramica / portelan sunt cea mai acesibila varianta, usor de gasit, ce presupun o rezistenta buna si intretinere usoara. Rezista foarte bine si la pete chiar daca optati pentru culoarea alba.

Chiuvetele din sticla reprezinta o varianta foarte des intalnita fiind vorba despre sticla securizata care nu se sparge foarte usor. In plus, ofera un aspect elegant si poate fi disponibila in mai multe variante de culori.

Chiuvetele din piatra sunt o alternativa mai scumpa, insa estetic este cu totul impresionanta. Intretinerea poate fi mai dificila si trebuie sa ii acordati atentie.

Chiuvetele metalice sunt mai putin populare in Romania si vin la pachet cu un pret foarte mare. Insa, design-ul, dar si rezistenta sunt net superioare.

De asemenea, si in cazul chiuvetele de baie, este important sa tii cont de dimensiune si capacitate. Dimensiunea are legatura cu spatiul de care dispui si va trebui sa te adaptezi. Sunt avantajate persoanele cu bai spatioase ce pot opta pentru orice model isi doresc  indiferent de dimensiuni.

Daca esti interesat de mai multe informatii utile, sugestii de chiuvete pentru bucatarie, dar si pentru baie, nu ezita sa accesezi https://www.chiuvete.ro/. In plus, aici puteti gasi mii de modele livrate de cele mai mari magazine de specialitate, totul pentru ca in final clientul sa fie multumit de alegerea facuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image