Sfaturi pentru a alege cea mai buna centrala termica pe gaz

Centrala termica pe gaz buna

Daca ai ajuns pana aici inseamna ca esti in cautarea unei solutii pentru a genera caldura in casa si apa calda la robinet, cu un buget cat mai mic si cu cheltuieli acceptabile lunare, bineinteles fara defectiuni de ordin tehnic sau probleme in intretinerea acesteia.

Pentru a face cea mai buna alegere posibila atunci cand vine vorba de solutii de incalzire iti recomandam sa alegi dintre cele mai bune centrale termice pe gaz, fiind atent la cele mai importante aspecte care pot face totul mai simplu si mai usor, cum ar fi tehnologia, componentele, puterea pe care o ofera dar si bugetul de care dispunem pentru aceasta.

Centrala termica cu alimentare pe gaz reprezinta un sistem de incalzire perfect pentru locuinta ta, fiind cel mai preferat combustibil dintre toate existente la momentul actual si folosit in intreaga lume, acolo unde se dispune de o astfel de resursa naturala generoasa. Romanii prefera o astfel de centrala si o considera ca fiind probitabila si tot ce trebuie pentru a incalzi, apartamentul, casele si de ce nu birourile.

O centrala termica buna necesita cheltuieli minime de intretinere si reparatii rare, avand in vedere ca durata medie de viata a acestui aparat este de 10-15 ani, in functie de modul de utilizare si de intretinerea spatiului in care aceasta este amplasata.

Daca doriti sa va achizitionati o centrala termica buna si de care sa fiti multumiti peste ani, atunci va recomandam sa consultati ghidul nostru de alegere , in care va prezentam produse atent alese si informate corespunzator pentru a va usura decizia si a cunoaste toate aspectele importante pe care trebuie sa le bifezi din punct de vedere al caracteristicilor dar si al pretului, astfel incat in final raportul calitate-pret sa fie unul corect si multumitor.

Exista pe piata doua modele de centrale care se deosebesc clar si anume centrale termice conventionale si centrale termice in condensare, fiecare cu avantajele si dezavantajele specifice tipului.

Printre cele mai importante aspecte ale unei centrale pe gaz sunt puterea nominala termica pe care o ofera, tirajul acesteia, debitul de apa calda pe care o poate genera cat si suprafata maxima pe care produsul o poate incalzit cu puterea amintita mai sus.

Recomandam ca masuri suplimentare de siguranta sa achizitionati un senzor suplimentar pentru defectie a fumului, focului sau a scurgerilor de gaz, ce se amplaseaza in apropierea centralei si este un produs obligatoriu in Romania de ceva timp, fara de care nu primiti avizul tehnic pentru functionarea centralei si revizia periodica la doi ani.

Dintre cele mai apreciate branduri in Romania putem amintim marci precum Ferroli, Immergas, Motan, Bosch, Buderus, Ariston care ofera garantia fiabilitatii produselor in timp, cat si produse de o calitate superioara la preturi accesibile. Totodata recomandam sa tineti cont de garantia oferita de acesti producatori si sa alegeti un model cu o garantie cat mai mare.

In acelasi timp nivel de zgomot emis reprezinta un factor foarte important atunci cand alegeti o centrala termica pe gaz si personal va recomand sa alegeti una cu un nivel de zgomot foarte scazut, pe care sa nu o simtiti in timpul noptii, daca va fi lasata sa functioneze in mod automat la o temperatura presetata. In acest mod va veti bucura de un somn linistitor, lipsit de zgomote care sa va trezeasca si de o astmosfera calduroasa in acelasi timp.

Foarte multi oameni au optat pentru a se debransa de la sistemul centralizat de incalzire in ultimii ani datorita faptului ca o centrala termica pe gaz ii ajuta sa reduca in mod considerabil cheltuielile lunare si sa aiba caldura fara a depinde a autoritatile centrale, care de cele mai multe ori nu fac fata reparatiilor ce necesita efectuate pentru a asigura caldura pentru toate blocurile dintr-un oras.

Asadar, nu ezitati sa treceti la incalzirea oferita de o centrala termica pe gaz, avand in vedere ca isi amortizeaza investitia inca din primul an si ofera un confort superior dar si autonomie in ceea ce priveste apa calda si caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image