De ce este important sa achizitionezi cel mai bun uscator de rufe?

Cele mai bune uscatoare de rufe

Esti inca in dubii daca sa achizitionezi sau un uscator de rufe? Probabil nesiguranta provine de la parerile in contradictoriu pe care le-ai auzit de-a lungul timpului, dar care multe dintre ele nu au o baza reala. Multe persoane afirma despre un produs sau o gama de produse ca este buna sau nu, fara sa aiba o experienta cu respectivele produse, ceea ce nu face altceva decat sa dezinformeze un potential cumparator.

De ce este necesar sa achizitionezi dintre cele mai bune uscatoare de rufe pentru casa ta? In primul rand, fiindca te scapa de o grija – aceea de a intinde rufe pe sarma sau, mai rau, in spatii unde nu este tocmai indicat sa faci acest lucru. Lipsa unui spatiu special pentru a usca rufele poate crea probleme serioase locuintei tale si poate pune in pericol sanatatea celor dragi. Uscand hainele in casa sau pe un balcon care nu a fost gandit pentru a usca haine, poate conduce la cresterea umiditatii din aer si, implicit, la formarea mucegaiului in locuinta. Sa nu mai discutam despre sezonul rece cand acest inconvenient devine si mai deranjant.

Pe de alta parte, nu mai este nevoie sa pierzi timp cu intinderea hainelor, ci in cateva ore hainele pot fi spalate si uscate, gata de imbracat. Singura remarca in acest sens care trebuie facuta pentru a evita neplacerile este aceea de a verifica eticheta articolelor pe care le adaugati in uscator pentru a va asigura ca acestea permit uscarea in uscatorul electric. Mai mult decat atat, respectati cu strictete programele din dotare si indicatiile pentru fiecare in ceea ce priveste atat tipul incarcaturii, cat si sarcina maxima admisa.

Daca deja te-ai lamurit ca este esential sa detii un astfel de aparat, vom continua discutia prin a te lamuri ce variante de uscatoare de rufe si cum sa il alegi pe cel mai bun dedicat nevoilor tale.

Uscatorul de rufe cu evacuare constituie cea mai ieftina alternativa, insa necesita evacuare in exterior, iar aici ne referim la o fereastra, gura de aerisire sau racord legat la sistemul de canalizare. Cu toate acestea nu reprezinta o varianta extrem de cautata, iar majoritatea cumparatorilor prefera modelele prevazute cu pompa de caldura sau condensare.

Uscatorul de rufe cu condensare este o varianta destul de accesibila ca pret ce asigura o uscare optima articolelor adaugate. Acestea au la baza un sistem simplu de condensare pentru ca aerul fierinte care trece prin cuva usuca hainele, iar ulterior, datorita schimbatorului de caldura, este eliminat in exterior. Toata caldura produsa este eliberata in camera unde este amplasat aparatul, de aceea, trebuie sa il montati intr-o camera care beneficiaza de o aerisire buna. Pe de alta parte, este important de stiut faptul ca aerul eliminat nu contine si umezeala, ci toata umezeala acumulata este colectata in recipientul special. Acest recipient trebuie extras si golit, iar deopotriva filtrul de scame trebuie curatat de fiecare data.

Uscatorul de rufe cu pompa de caldura asigura rezultate bune la uscare, nu produce caldura si ofera un consum energetic redus. Desi presupune in mare parte acelasi principiu de functionare, diferenta cosnta in partea de evacuare a aerului. Circuitului aerului este inchis, iar pompa de caldura ajuta la recircularea aerului in interiorul cuvei, obtinand astfel un consum cu pana la 50% mai mic. Aerul este pastrat in permanenta in circuitul inchis. Apa rezultata in urma condensarii este colectata intr-un rezervor ce trebuie golit periodic ori puteti conecta un furtun. Camera unde este montat acest tip de uscator nu necesita o aerisire foarte buna, tocmai pentru ca nu produce caldura.

Atunci cand alegi cel mai bun uscator de rufe pentru nevoile tale, trebuie sa iei in considerare, in primul rand, capacitatea de incarcare pe care aceasta o ofera. Te vei raporta la numarul membrilor familiei, precum si la obiceiurile de spalare, respectiv uscare. Desigur, cu cat numarul membrilor este mai mare, cu atat si uscatorul pe care il alegi trebuie sa fie mai spatios. De asemenea, ai in vedere faptul ca fiecare program impune o capacitate maxima de incarcare, deci nu toate programele permit incarcarea la maxim a masinii.

Un alt aspect demn de luat in calcul consta in eficienta energetica, in speta, daca nu ne dorim facturi la curent foarte mari, atunci trebuie sa ne orientam catre modele cat mai economic. In prezent, regasim urmatoarele clase de eficienta energetica pentru uscatoarele de rufe electrice enumerate in ordine descrescatoare a performantelor: A+++, A++, A+, A, B, C. Cu cat clasa de eficienta energetica este mai performanta (Cele mai performante fiind A+++, A++ si A+), cu atat produsul pe care il alegi va inregistra un consum energetic mai mic. Si de acest aspect trebuie sa tii cont!

In ceea ce priveste programele de uscare si functiile auxiliare, acestea pot diferi de la un model de uscator la altul, dar si de la un brand la altul. Important este sa consulti grila de programe si functii si sa te asiguri ca cele mentionate acopera integral nevoile pe care le ai, precum ofera si mai multe nivele de uscare. In plus, daca esti un mare pasionat de tehnologie, atunci trebuie sa stii ca exista modele prevazute cu functia Wi-fi care permite controlarea acestuia direct de pe telefonul mobil, ceea ce devine mai simplu, dar si mai interactiv.

Senzorii sunt o parte importanta in cadrul unui uscator de rufe, indeosebi cei care detecteaza nivelul de umiditate din tesatura hainelor. Datorita acestora hainele nu vor fi uscate excesiv, ci procesul de uscare va atinge un nivel optim, astfel incat articolele introduse sa fie protejate pe termen lung, prevenind degradarea lor. In plus, exista si senzorii de incarcare care impiedica supraincarcarea masinii si, implicit, suprasolicitatea acesteia care nu ar face altceva decat sa conduca la uzura prematura a aparatului.

Daca te-ai convins de faptul ca un uscator de rufe este indispensabil in aproape orice locuinta, atunci iti sugeram sa te informezi foarte bine inainte de a lua decizia de cumparare. Poti gasi toate informatiile care te intereseaza pe www.uscatoarerufe.ro, atat informatii generale si topul celor mai bune uscatoare de rufe ale momentului, precum si review-uri de produse individuale. Inainte de toate fii informat si alege cel mai bun uscator de rufe pentru nevoile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image