Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti un ciocan hidraulic?

Daca vreti sa achizitionati un ciocan hidraulic pentru excavatorul dvs. trebuie sa va documentati un pic inainte. Aceasta investitie trebuie bine gandita pentru a putea sa beneficiati de un produs adecvat care sa va usureze munca.

In ultimii ani, acest domeniu a evoluat destul de mult si de aceea exista foarte multe optiuni pe piata. Multe dintre aceste ciocane hidraulice permit operatorilor sa efectueze un numar mare de sarcini si sa reduca costurile de operare. Insa, daca nu alegeti modelul potrivit pentru dvs. ati putea ajunge sa pierdeti timp si bani.

Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le luati in considerare:

  1. Proiectul

Conteaza foarte mult sa alegeti un picon adaptat nevoilor dvs. In demolari este nevoie de un ciocan cu putere de penetrare si rata de impact mai mare. In schimb, daca lucrati in domeniul mineritului, veti avea nevoie de un ciocan mai mare dar cu o viteza mai lenta.

  1. Dimensiunea

In ceea ce priveste dimensiunea, nu exista un standard universal. Cu toate acestea, trebuie sa luati in considerare raportul de greutate, diametrul pistonului/ daltei si nivelul energiei de impact. De exemplu, instrumentele si daltele mai mari au o frecventa mai lenta dar sunt mai puternice, potrivindu-se mai bine pentru excavatoare mai mari.

  1. Costurile de intretinere

Nu este de neglijat nici aspectul legat de cheltuielile pe care le veti avea pe termen lung. Chiar daca sunt instrumente facute sa reziste conditiilor dure, ciocanele hidraulice vor avea nevoie de o intretinere adecvata si regulata.

Trebuie sa luati in calcul ca va trebui sa inlocuiti unele piese predispuse la uzura, cum ar fi garnituri, membrane, tiranti sau bucse.

  1. Carcasa

Daca alegeti un design inchis al ciocanului hidraulic ii puteti prelungi durata de viata. Carcasa impiedica patrunderea prafului in bucse, reduce nivelul de zgomot si protejeaza impotriva deteriorarii instrumentului.

  1. Debitul

Pentru a fi productiv, un ciocan hidraulic are nevoie de un debit adecvat. Prea mult debit provoaca supraincalzirea piconului, iar prea putin il transforma intr-un instrument lent. Puteti alege un model adaptat la o gama larga de fluxuri, insa cu siguranta nu va fi la fel de eficient.

Daca aveti nevoie de mai multe detalii, piese de schimb sau informatii legate de ciocanele hidraulice va asteptam pe https://www.mechanicus.ro/. Va punem la dispozitie piese de schimb pentru picon, bucse, garnituri, cui picon, membrane picon, bucsa finala, spit picon. Produsele sunt originale si provin de la diversi producatori de ciocane hidraulice din UE. De asemenea, va punem la dispozitite toata documentatia tehnica pentru picoane de la 50kg pana la 5000 kg, in functie de utilajul pe care-l montati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image