Avantajele caselor pe structura de lemn, sfaturi pentru materiale si finisaje

Deși nu există niciun tip de lemn care să nu poată fi folosit pentru construirea de case, majoritatea constructorilor preferă lemnul de esență moale. Prin urmare, este posibil ca viitoarea dvs. casă din lemn să se bazeze pe lemn de molid, brad sau pin, care se datorează în principal raportului favorabil calitate / preț.

Avansul tehnologic în domeniul prelucrării lemnului a dus la posibilitatea utilizării acestuia în aproape orice element de construcție, variind formele și îmbinările în funcție de preferințele clientului și de domeniul fiecărui producător de case din lemn. Prețul scăzut și conductivitatea termică scăzută fac din mai mult de jumătate din casele din lume case din lemn.

În țara noastră, din motive istorice și popularitate redusă, numărul caselor din lemn nu depășește 25% în mediul rural și cu atât mai puțin în mediul urban. Pe lângă considerația economică, construcția unei case din lemn are o serie de alte avantaje, precum: timpi scurți de execuție, siguranță în caz de cutremure și greutatea redusă a structurii casei.

O structură din lemn permite patru tipuri de case care pot fi construite, folosind bușteni rotunzi, grinzi, grinzi sau rame. Un producator de case din lemn folosește trunchiuri de copaci drepte, goale, uscate în mod natural și care nu sunt îmbinate cu elemente metalice.

Este cea mai comună formă de construcție a caselor de țară. O formă mai modernă este casa barului, care asigură asamblarea mai ușoară decât buștenii, dar și semnificativ mai scumpă. Casele din lemn din structura grinzii au ca avantaj central faptul că sunt modulare, pereții au doar rolul de izolare și despărțire.

Grinzile lamelare au și avantaje în caz de incendiu, oferă un aspect mai plăcut și oferă proprietarilor de case posibilitatea de a avea o casă mai mare decât cele construite pe structuri de bușteni sau bare. Cele mai moderne case din lemn sunt casele din lemn, care devin din ce în ce mai la modă în Europa. Se montează mai ușor datorită pereților preasamblați, dar au și dezavantajul că, odată construite, nu mai pot fi distribuite.

Este recomandat să întrebați constructorii despre tratamentul ignifug, izolația termică și îmbinările utilizate, deoarece aceste detalii pot face diferența pe termen mediu și lung și pot influența atât confortul, cât și costurile de întreținere ale locuinței. În concluzie, casele din lemn sunt o alternativă viabilă care combină clasicul cu modernul și ar trebui luată în considerare dacă doriți să construiți o casă nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image