Sfaturi pentru alegerea unei benzi de alergat bune

Cea mai buna banda de alergat din anul 2020

Indiferent de locul unde desfasuram activitatea, sportul ar trebui sa faca parte din rutina fiecaruia, iar pentru cei mai multi acasa este locul cel mai potrivit fie din cauza lipsei de timp, fie din comoditate. Pentru a obtine rezultatele dorite intr-un timp cat mai scurt, trebuie sa aveti la dispozitie o banda de alergare cu adevarat eficienta si, bineinteles, in concordanta cu nevoile voastre. Astfel, alegerea benzii de alergare potrivite poate fi o misiune complicata cand nu cunoasteti foarte bine piata. Acest material are rolul de a va ghida spre modelul cel mai bun, asa ca va recomandam sa ne urmariti in continuare.

In primul rand, trebuie sa stiti ca exista trei tipuri de benzi de alergare:

Banda de alergat mecanica ce constituie cea mai ieftina alternativa, covorul rulant fiind fixat pe mai multe roti, iar miscarea se realizeaza cu ajutorul fortei exercitate de utilizatorul. Pentru ca este invinsa forta de frecare dintre banda si role, aparatul va fi usor inclinat. O puteti folosi si pentru mers sprijindu-va de manerele laterale. Nu trebuie conectata la priza.

Banda de alergat magnetica prezinta acelasi principiu de functionare ca modelul precedent, insa detine si o rezistenta reglabila realizata prin apropierea sau indepartarea mai multor magneti. Reglarea nivelului de rezistenta se va realiza cu ajutorul levierului, ceea ce permite controlarea cu exactitate a efortului depus. Nu este nevoie de conectare la priza si este disponibila la un pret destul de mic.

Banda de alergat electrica constituie cel mai popular si apreciat model de banda, actionand suprafata de contact cu viteza reglabila de utilizator sau de programul selectat. Este mai voluminoase decat celelalte tipuri si mai costisitoare, dar pretul este justificat integral de tehnologiile si performantele acesteia. Totodata, permite monitorizarea in timp real a parametrilor si poate fi folosita de catre orice utilizator. In plus, trebuie conectata la priza.

Dupa ce am clarificat tipurile de benzi de alergare existente pe piata si cunoasteti cu exactitate diferentele dintre ele, acum trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte pe care le vom detalia in continuare.

In prima parte, este vorba despre puterea motorului si viteza de alergare indicatori ce contribuie activ la performantele aparatului, dar si ale utilizatorului. In mod evident, discutand despre puterea motorului, automat vorbim despre benzile de alergat electrice. Benzile de alergat magnetice si mecanice utilizeaza greutatea corpului utilizatorului pentru a misca suprafata de antrenament, insa in cazul benzilor electrice, vorbim despre un mlotor electric. Puterea acestui tip de banda este cuprinsa, in general, intre 1 si 4 cai putere, si va veti putea orienta in functie de pregatirea pe care o aveti in acest sens. Pentru alergarea usoara este suficient o banda cu motor de 2 cai putere, insa pentru cei ca isi doresc un antrenament mai dificil, atunci ar trebui sa se orienteze catre modele de cel putin 3 cai putere. Viteza poate fi, bineinteles, reglata, astfel ca antrenamentul va putea incepe cu o alergare usoara, iar progresiv veti putea creste viteza.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont se refera la greutatea maxima admisa. Aceasta se refera, practic, la limita de greutate a utilizatorului pe care o poate sustine banda. Insa, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca specialistii recomanda alegerea unei benzi care are capacitatea de a sustine o greutate cu cel putin 10-15% mai mare decat propria greutate. Cele mai multe benzi au capacitatea de a sustine greutati de minim 100 de kg, iar cele mai performante pot sustine greutati cu adevarat impresionante.

Suprafata de alergare este si ea foarte importanta caci prezinta elemente structurale care determina efiicenta si confortul aparatului, precum si durata de utilizare. Puntea constituie componenta pe care se sprijina covorul rulant, frecarea dintre elemente reprezentand un factor vital in procesul de deteriorare al aparatului. O punte calitativa este realizata din mai multe straturi de lemn si este lubrifiata corespunzator, in timp ce covorul rulant este reversibil, prevenind in acest fel uzura. In principiu, suprafata de alergare trebuie sa fie suficient de mare incat sa previna eventualele accidentari, loviri, pasire in gol si asa mai departe. Este foarte important si cat de inalt este utilizatorul. Caci daca discutam despre o persoana cu o inaltime destul de mare, automat covorul rulant trebuie sa fie suficient de lung si lat pentru a preveni neplacerile. In plus, trebuie sa aveti in vedere cu cat viteza este mai mare, cu atat veti face mai multi pasi, iar suprafata de antrenament trebuie sa fie generoasa. In general, este recomanda ca suprafata de alergare sa aiba o latime cuprinsa intre 40-45 cm si o lungime cuprinsa intre 100-120 cm. Aceste valori pot varia in functie de caz.

Programele si functiile din dotare constituie o variabila importanta care alaturi de puterea motorului vor determina performantele efective ale aparatului. Fiindca este esential sa diversificam exercitiile din cadrul antrenamentului pentru a nu permite musculaturii sa se obisnuiasca cu un anumit tip, trebuie sa aveti in vedere ca banda sa dispuna de cat mai multe programe si functii. In plus, anumite modele permit pana si salvarea planurilor de antrenament pentru un numar fix de utilizatori. Mai mult decat atat, cele mai performante benzi permite conexiunile Bluetooth sau chiar Wi-fi, astfel ca va puteti conecta cu usurinta cu ajutorul telefonului sau a tabletei.

Consola ne ofera informatii esentiale despre antrenament indicand nivelul celor mai importanti parametrii: distanta, timp, viteza, calorii arse, nivel puls. Pulsul este masurat cu ajutorul senzorilor din manere. Cu ajutorul consolei putem regla si unghiul de inclinare, viteza de alergare sau putem alege programul de antrenament dorit. Butoanele computerului sunt rezistente la umezeala. In plus, anumite modele prezinta suport pentru tableta sau telefon sau chiar suport pentru bidonul de apa.

Unghiul de inclinare determina nivelul de efort depus, cele mai multe benzi permitand ajustarea inclinarii pozitive, adica simularea alergatului la deal, insa exista si modele cu reglare negativa, adica simularea alergarii in panta. Intalnim doua tipuri de ajustare a nivelului de inclinare: electronica ce ofera posibilitatea ajustarii accesand un singur buton si manuala in cazul careia este nevoie sa va dati jos de pe banda pentru a regla inclinarea cu ajutorul manivelei. Evident, pentru cat mai multa precizie si confort este de preferat cea dintai varianta. Execitiile usoare cu unghi de inclinare mic este potrivit pentru recuperari sau pentru cei cu probleme articulare, in timp ce exercitiile complexe cu unghi de inclinare mare sunt ideale pentru cei care vor sa slabeasca sau sa isi tonifieze corpul.

Doua sisteme extrem de importante sunt sistemul de siguranta si cel de amortizare ce ofera siguranta si echilibru. Sistemul de amortizare are rolul de a absorbi socurile pentru ca aparatul sa poata fi folosit de catre cei ce sufera de probleme articulare sau se confrunta cu kilograme in plus, in timp ce sistemul de siguranta permite franarea de urgenta, in cazul in care utilizatorul se dezechilibreaza.

De asemenea, as vrea sa mentionez faptul ca o banda de alergat buna poate fi folosita fara probleme si in apartamente sau locuinte mai putin spatioase, intrucat majoritatea modelelor beneficiaza de sistem de pliere, ajutand la ocuparea unui spatiu extrem de mic de depozitare. In plus, rotile de transport faciliteaza mutarea ei dintr-un loc in altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image