Ce trebuie sa stii cand alegi un aparat de aer conditionat bun?

Aparate de aer conditionat bune pareri

Aparatul de aer conditionat a devenit indispensabil in orice locuinta, asigurand un confort termic optim, chiar si atunci cand afara se inregistreaza temperaturi extreme. Aceasta gama de produse este dovada clara a evolutiei tehnologice din ultimii ani, care este bineinteles in continua dezvoltare. Scopul sau este de a va imbunatati confortul si de a va oferi cele mai bune conditii independent de vremea capricioasa sau de sezon.

Avantajul este ca puteti alege dintre mai multe tipuri de aparate de aer conditionat, in functie de nevoi. In acest sens, exista:

  • Aparat de aer conditioant de tip split – care reprezinta si ceamai populara varianta fiind alcatuit din unitate externa si unitate interna. In functie de tipul produsului, unitatae externa poaate fi conectata la una sau mai multe unitati interne.
  • Aparat de aer conditionat de tip caseta – se monteaza la nivelul tavanului, fiind potrivit pentur spatii de birou si alte incaperi cu tavan fals.
  • Aparat de aer conditionat de tip duct – este cel mai scump sistem, costurile de montare fiind si ele ridicate. Este o optiune buna pentru complexele comperciale sau casele mai mari, fiind nevoie de montarea conductelor in pereti.
  • Aparat de aer conditionat mobil – este alcatuit dintr-o singura unitate, insa nu este la fel de eficient ca restul variantelor. Pe de  alta parte, ofera o flexibilitate foarte buna, pentru ca il  puteti muta foarte usor dintr-un loc in altul. Evacuarea aerului se realizeaza printr-o conduta ce trebuie scoasa pe geam sau pe usa.

Inainte de alege aparatul potrivit, luati in calcul capacitatea oferita de acesta si cititi pareri aparate de aer conditionat. Valoarea capacitatii trebuie sa fie in concordanta cu suprafata incaperii unde montati aparatul. Cu toate ca pentru fiecare model de aparat de aer conditionat, producatorul trebuie sa mentioneze suprafata pentru care este recomandat, va vom oferi si niste valori generale orientative pentru a va putea face o idee referitor la ceea ce sa alegeti. Valorile pot alterna si depind de mai multi factori: inaltimea incaperii, gradul de izolare al acesteia, orientarea si asa mai departe.

  • O capacitate de 9000 BTU va fi potrivita pentru o incapere cu suprafata de aproximativ 10-25 mp.
  • O capacitate de 12000 BTU va fi indicata pentru o incapere cu suprafata de aproximativ 15-35 mp.
  • O capacitate de 18000 BTU va fi potrivita pentru o incapere cu suprafata de aproximativ 30-35 mp.
  • O capacitate de 24000 BTU este inidcata pentru o incapere cu suprafata de aproximativ 40-70 mp.

Este esential sa tienti cont de raportul putere-suprafata pentru ca aparatul sa fie capabil sa functioneze la capacitate maxima. Un aparat cu putere prea mica pentru incaperea unde a fost instalat nu va face fata conditiilor, in timp ce un aparat prea puternic pentru o incapere mica va putea produce disconfort termic.

In ceea ce priveste igienizarea aparatului de aer conditionat, este un subiect caruia ar trebui sa ii acordati o importanta deosebita. Este foarte usor sa devina un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, de aceea tineti cont de normele de igiena. Puteti curata aparatul foarte usor folosind spray-uri dezinfectante, iar in moementul curatarii scoateti aparatul din priza pentru a evita eventuale accidente.

De asemenea, detasati filtrele unitatii interne pentru a le curata. Acest lucru se realizeaza foarte usor doar deschizand capacul de protectie. In plus, se vor putea spala cu apa calda si substante de curatat speciale, insa nu atat de puternica pentru a nu risca deteriorarea materialului.

Asa cum spuneam, tehnologia avanseaza cu pasi repezi, drept pentru care un aparat de aer conditionat prevazut cu functie Wi-fi poate fi controlat foarte usor direct de pe telefonul mobil chiar si de la distanta. Astfel, il puteti porni sau opri, puteti selecta functiile dorite, astfel incat in momentul in care ajungeti acasa sa va puteti bucura de un confort termic optim.

Si daca tot am mentionat despre functiile unui aparat, cele mai populare, pe langa cele standard – incalzire, racire, ventilare, dezumidificare, sunt cea Turbo care intensifica activitatea aparatului pentru a atinge temperatura dorita mai rapid, cea de Timer care permite temporizarea activitatii aparatului, Sleep ce ofera cele mai bune conditii pe parcursul noptii, Auto restart ce permite reluarea activitatii in mod automat dupa o pana de curent sau functia Autodiagnoza ce identifica automat o eventuala problema aparuta pentru a fi solutionata in timp util. Cu cat aparatul dispune de mai multe functii, cu atat este mai performant si are capacitatea de a va asigura un confort termic superior indiferent de conditiile de afara.

In plus, orientandu-va catre aparate incadrate in clase de eficienta energetica superioare, cum ar fi A+, A++ sau chiar A+++, va veti asigura ca factura la energia electrica nu va fi incarcata excesiv. Puteti opta pentru un aparat bun, dar si economic in acelasi timp, iar investitia va fi, cu siguranta, rentabila pe termen lung.

Pentru a face alegerea corecta este necesara o buna informare in prealabil. Recomandarea noastra este sa verificati si sa aflati mai multe informatii despre un anumit model de aparat de aer conditionat pe www.aerconditionatbun.ro, locul unde veti descoperi review-uri de produse analizate atat din perspectiva specialistilor, cat si a consumatorilor finali, ambele opinii fiind la fel de importante pentru a face o alegere potrivita. De asemenea, in cazul in care nu v-ati decis asupra unui model, puteti gasi tot pe acest site informatii necesare, prezentate pas cu pas care va vor ajuta sa va orientati catre modelul potrivit in functie de nevoile voastre. In plus, veti gasi si topul celor mai bune aparate de aer conditionat ale momentului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image