Albirea si igiena dintilor: Lucruri pe care trebuie sa le cititi

O parte din oameni se intreaba daca albirea dintilor functioneaza sau nu. Raspunsul la intrebare este da, chimia din spatele tratamentelor de ingrijire si albire a dintilor functioneaza oricand produsele sunt folosite in conformitate cu prospectul aferent sau cu recomandarile unui medic stomatolog.

Produsele pentru inalbirea dintilor functioneaza prin expunerea dintilor la diferite chimicale (ideal in conditii etanse) care sa porneasca proces chimic de oxigenare si difuzie in urma caruia dintii se albesc. O clinica stomatologica de ultima generatie poate oferi acest tip de tratament pe langa serviciile traditionale de stomatologie. Un dentist v-ar putea ghida spre un produs de ultima generatie si catre tipul de seringi cu gel necesara pentru a obtine efectele dorite.

Dintii care sunt putin patati ar putea avea imbunatatiri semnificative dupa folosirea a trei seringi, in timp ce dintii mai patati ar putea avea nevoie de un tratament mai extins de cu pana la noua seringi. Ar merita sa mentionam ca orice persoana face un astfel de tratament va experimenta gingii iritate pe durata aplicarii, dar nu exista cazuri de deteriorare grava a gingiilor.

Durata pentru care rezultatul albirii este vizibil poate fi diferita de la caz la caz, expertii de la Denta Sym afirma ca nu este nevoie de o aplicare a produsului mai frecvent decat o data la fiecare 3-6 luni (luand in calcul si rutina de igiena orala si alimentatia fiecarui individ). Nu se recomanda urmarea unui tratament de albire a dintilor inainte de varsta de 15 ani, intrucat dintii permanenti trebuie sa fie complet dezvoltati ca un astfel de tratament sa aiba eficienta maxima. Nu s-a studiat efectul gelurilor de albire asupra dintilor de lapte.

Un alt mod de a va pastra sanatatea orala este remineralizarea. Saliva exista constant in gura, indepartand resturile de mancare si stimuland colonizarea bacteriilor existente. In cadrul acestui proces, proteinele, vitaminele si mineralele care se afla saliva sunt absorbite de smaltul dintilor. Remeniralizarea unei fisuri cariate poate avea loc doar inainte de dezvoltarea completa a cariei. Acest lucru este realizat prin ionii de calciu si flor gasiti in gura.

Luand in considerare faptul ca cantitatea de calciu si flor din cavitatea bucala nu se modifica semnficativ in functie de obiceiurile dietetice, singura metoda de preventie in fata cariilor este pastrarea unei igiene orale prin folosirea produselor specifice cu continut ridicat de calciu si flor, si prin vizitarea frecventa a unui medic stomatolog.

O clinica stomatologica poate pune la dispozitia dumneavoastra cele mai noi produse de igiena a dintilor, indiferent de tipul afectiunilor de care suferiti. Albirea dentara este numai una din specializarile care ar putea contribui la sanatatea dvs..

Cele mai bune tratamente dentare sunt disponibile la cabinetul Denta Sym. Daca cautati specialisti in cosmetica dentara, ortodontie, chirurgie orala, albire dentara sau paradontologie, nu ezitati sa ne contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image